Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυνομοσπονδία “Διαμονή”: Το μέτρο “Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος” μάς γυρνά πίσω δεκαετίες
Φιλοξενία

Συνομοσπονδία “Διαμονή”: Το μέτρο “Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος” μάς γυρνά πίσω δεκαετίες

rent a room

Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι πρέπει να υπολογίζονται οι πραγματικές μέρες ή οι μήνες λειτουργίας των εποχικών ατομικών επιχειρήσεων, τόσο για τα τεκμήρια, όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “Διαμονή”, κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση τις απόψεις και προτάσεις της, σχετικά με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αφορούν στα μέλη της και τον κλάδο των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

“Το συγκεκριμένο μέτρο ‘Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος’, μάς γυρνά πίσω δεκαετίες”, υποστηρίζει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν ο  πρόεδρος, κ. Αντώνης Καρατάσος και ο  γενικός γραμματέας, κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου. “Γνωστή άδικη αντισυνταγματική μέθοδος φορολόγησης με μέτρα οριζόντια και αυθαίρετα. Έχουν επιβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν και πάντα αποσύρθηκαν, αφού όμως είχαν ήδη καταστρέψει πολλούς επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες.

Η Συνομοσπονδία μας είναι αντίθετη σε τέτοια μέτρα. Πολύ περισσότερο όταν τα μέτρα αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ! Επειδή όμως στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε δει επανειλημμένα να εφαρμόζονται παρόμοια απαράδεκτα μέτρα, προτείνουμε τουλάχιστον κάποιες βελτιώσεις:

Για τις επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας – όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων – πρέπει να υπολογίζονται μόνο οι πραγματικοί μήνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να δηλώνεται ηλεκτρονικά η προσωρινή παύση λειτουργίας και η επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Παράδειγμα: αν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ανοίγουν 1η Ιουνίου και κλείνουν 30 Σεπτέμβρη, προφανώς λειτουργούν μόνο 4 μήνες και όχι 12 μήνες το χρόνο. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχουν έσοδα επί 8 μήνες, το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος πρέπει να είναι το 1/3 του ετησίου ελάχιστου τεκμαιρόμενου κέρδους.

Για να γίνεται αυτό, πρέπει να επανέλθει η δυνατότητα δήλωσης ‘Αδράνειας επιχείρησης’ (ηλεκτρονικά πλέον), ώστε να υπολογίζονται οι πραγματικές μέρες ή οι μήνες λειτουργίας των εποχικών ατομικών επιχειρήσεων, τόσο για τα τεκμήρια, όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών/επιχειρηματιών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024