Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή“ΔΙΑΜΟΝΗ”: Μπορούν να δεσμεύσουν αυτόματα διακριτικό τίτλο φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με τη βραχυχρόνια μίσθωση;
Νομοθεσία

“ΔΙΑΜΟΝΗ”: Μπορούν να δεσμεύσουν αυτόματα διακριτικό τίτλο φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με τη βραχυχρόνια μίσθωση;

Η “ΔΙΑΜΟΝΗ”, επαγγελματική συνομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων, ζητά από την ΓΓΕ διευκρινίσεις για τους κανόνες δέσμευσης επωνυμιών και τίτλων σε εμπορική δραστηριότητα. Ερωτά για τη δυνατότητα δέσμευσης τίτλων από μη εμπορικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα και την εφαρμογή της διαδικασίας, εστιάζοντας επίσης στον έλεγχο διακριτικών τίτλων σε κρατήσεις διαδικτύου.

Με επιστολή της προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΔΙΑΜΟΝΗ” αναζητά διευκρινίσεις για το θέμα των οδηγιών που έχει αναρτήσει στο διαδύκτυο ο ΓΓΕ για τους νέους κανόνες δέσμευσης και προδέσμευσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου φυσικού ή νομικού προσώπου που ασκεί εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα.

Στη σχετική παράγραφο αναγράφεται ότι παράγραφο: “2. Αυτόματη δέσμευση διακριτικού τίτλου από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν οικονομική μη εμπορική δραστηριότητα δύνανται να δεσμεύσουν αυτόματα διακριτικό τίτλο στο ενιαίο Μητρώο Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων. Η εν λόγω δυνατότητα δεν γεννά καμία υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. ή στο Επιμελητήριο, εφόσον πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν σχετική υποχρέωση εγγραφής. Για τη δέσμευση διακριτικού τίτλου ακολουθείται η εξής διαδικασία…”

Ο πρόεδρος κ. Αντώνης Καρατάσος και ο γενικός γραμματέας Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου της “ΔΙΑΜΟΝΗ” ζητούν με επιστολή τους τις παρακάτω διευκρινίσεις:

1. Φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην ΑΑΔΕ, αλλά νομίμως ασκούν οικονομική δραστηριότητα με τη μορφή ενοικίασης 1-2 ακινήτων με τη μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δύνανται να δεσμεύσουν αυτόματα διακριτικό τίτλο στο ενιαίο Μητρώο Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων;

2. Εάν μπορούν, με ποιά διαδικασία γίνεται σήμερα αυτό; (Με την περιγραφόμενη στην επιστολή διαδικασία, δοκιμάσαμε αλλά δεν γίνεται, τονίζεται στην επιστολή της “ΔΙΑΜΟΝΗ”)

3. Εάν δεν μπορούν, τότε πως εμφανίζονται στο διαδίκτυο δεκάδες χιλιάδων καταλύματα με διακριτικούς τίτλους στις γνωστές πλατφόρμες κρατήσεων; Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για τον έλεγχο αυτών;

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΔΙΑΜΟΝΗ” είναι τριτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο που καλύπτει όλο τον Ελλαδικό χώρο. Ιδρύθηκε το 2022, από τις δυο μεγαλύτερες Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων: “ΚΥΚΛΟΣ” (έτος ίδρυσης 1996) και “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” (έτος ίδρυσης 1997). Έχει έδρα την Αθήνα και εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων, τουριστικών κατοικιών, επαύλεων και βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024