Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή«Διαμονή»: Άδικη η περικοπή της σύνταξης, κατά τους μήνες μη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων
Διαμονή

«Διαμονή»: Άδικη η περικοπή της σύνταξης, κατά τους μήνες μη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων

Η επιστολή της Συνομοσπονδίας προς τα Υπουργεία, Εργασίας, Ανάπτυξης Οικονομικών και Τουρισμού.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «Διαμονή», απέστειλαν επιστολή προς τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία αιτούμενοι την ισότιμη μεταχείριση των συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων ενοικιαστών δωματίων.

Αναλυτικά η επιστολή προς τα Υπουργεία, Εργασίας, Ανάπτυξης Οικονομικών και Τουρισμού:

Αιτούμεθα να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των συνταξιούχων που απασχολούνται ως μισθωτοί και των συνταξιούχων που απασχολούνται ως αυτοαπασχολούμενοι ενοικιαστές δωματίων, για λίγους μήνες το χρόνο (συνήθως το καλοκαίρι).

Πολλοί συνταξιούχοι που εκμεταλλεύονται λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια για μερικούς μόνο μήνες ετησίως, ώστε να ενισχύσουν το συνήθως πενιχρό εισόδημα τους, δυστυχώς χάνουν το 30% της σύνταξης τους όλο το χρόνο, σύμφωνα με το Ν.4670/20, αρ.27 και το Ν.4690/20, αρ.78.

Αιτούμεθα να γίνεται η περικοπή της σύνταξης των αυτοαπασχολούμενων ενοικιαστών δωματίων, μόνο για το χρονικό διάστημα που λειτουργούν τα εποχιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια τους.

Είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών για διαβούλευση τρόπων επίλυσης του προβλήματος.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024