Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΕπιτέλους πραγματικότητα το Πανεπιστημιακό τμήμα Τουρισμού
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Επιτέλους πραγματικότητα το Πανεπιστημιακό τμήμα Τουρισμού

Το ΣΑΠΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του, στη συνεδρίασή του στις 24/07/2008, την ίδρυση Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (με έδρα στη Χίο)…

Το ΣΑΠΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του, στη συνεδρίασή του στις 24/07/2008, την ίδρυση Τμήματος<...> Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (με έδρα στη Χίο). Η ίδρυση του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού Τμήματος ικανοποιεί μία πάγια ανάγκη της χώρας η οποία επανειλημμένα έχει εκφραστεί τόσο από τον τουριστικό κλάδο (φορείς, οργανισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις) όσο και από την επιστημονική κοινότητα.

Η λειτουργία του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά στον Ελληνικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί άλλωστε τον μεγαλύτερο και δυναμικότερο οικονομικό κλάδο της χώρας. Η συνεισφορά του νέου πανεπιστημιακού Τμήματος θα καλύψει κρίσιμους τομείς εκπαίδευσης ανθρώπινων πόρων, τουριστικής έρευνας και σχεδιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει επιτυχημένη εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα τουρισμού. Επίσης, είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που ήδη διαθέτει τις σχετικές υποδομές και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και δεκαετή παρουσία στην τουριστική εκπαίδευση τόσο σε Προπτυχιακό επίπεδο (κατεύθυνση Τουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο (Μάστερ και Διδακτορικού).

“Η απόφαση αυτή, είμαστε σίγουροι, ότι θα συμβάλλει θετικά στην αναβάθμιση των Τουριστικών Σπουδών στη χώρα μας και θα οδηγήσει σε ιδιαίτερα θετικές συνέργειες με τους παραγωγικούς και εκπαιδευτικούς φορείς του τουρισμού” δήλωσε ο καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής κ. Ανδρέας Τρούμπης δήλωσε ότι “η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιθυμεί τούτη τη σημαντική στιγμή να εκφράσει τις βαθιές της ευχαριστίες προς φορείς και φυσικά πρόσωπα σε όλο το φάσμα της Διοίκησης αλλά και του Οικονομικού κόσμου του Αιγαίου και της Ελλάδας για τη σημαντική συμβολή τους στην ωρίμανση των συνθηκών αποδοχής της πρότασής μας και της ανάπτυξης ενός καινούργιου κλάδου σπουδών στο Αιγαίο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024