Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟ Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου εξελέγη παμψηφεί διευθυντής του ΕΤΜΥΑΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Πρόσωπα

Ο Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου εξελέγη παμψηφεί διευθυντής του ΕΤΜΥΑΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Papatheodorou

Ο καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου αναλαμβάνει διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Μεταφορών, Υποδομών και Ανάπτυξης Προορισμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το εργαστήριο στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων και να συμβάλει σε λύσεις βιώσιμου τουρισμού.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, ο καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου εξελέγη παμψηφεί στη θέση του διευθυντή του Εργαστηρίου Τουριστικών Μεταφορών, Υποδομών και Ανάπτυξης Προορισμών (ΕΤΜΥΑΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (ΤΟΔΙΤ) με στόχο την παροχή καινοτόμου και εφαρμοσμένης έρευνας και εκπαίδευσης στο γνωστικό πεδίο του. Το εργαστήριο παρέχει συμβουλές για τη λήψη αποφάσεων και δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμονες, υπευθύνους χάραξης πολιτικής, επιχειρήσεις και δημόσιους λειτουργούς να συνεργαστούν με ομολόγους τους με αντίστοιχα ερευνητικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο. Με αυτό τον τρόπο, το Εργαστήριο συμβάλει στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης τουρισμού, μεταφορών και υποδομών και προτείνει βιώσιμες λύσεις πρόσβασης και κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς.

Δείτε επίσηςΔρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου: Οι προκλήσεις των αερομεταφορών στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε θερμά τα μέλη ΔΕΠ του ΤΟΔΙΤ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εν λόγω εργαστήριο θα κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή παρακαταθήκη που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναφορικά με την τουριστική έρευνα και τη διδασκαλία σε ανώτατο επίπεδο. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει το παλαιότερο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τουρισμό στην Ελλάδα από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99, ενώ το έτος 2000 ίδρυσε και το πρώτο ερευνητικό εργαστήριο στον τουρισμό στη χώρα μας. Από το 2017 λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, με έδρα τη Χίο, που προσφέρει καινοτόμο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών πλήρως πιστοποιημένο από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου έχει συγγράψει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις κυρίως με θέμα τα οικονομικά των αερομεταφορών και τη σχέση αυτών με την τουριστική ανάπτυξη ενώ το έργο του έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 5500 αναφορές διεθνώς (βάσει Google Scholar). Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό. Διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και Μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων (Panel of Experts) του Βαρομέτρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024