Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου: Οι προκλήσεις των αερομεταφορών στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων
Συνεντεύξεις

Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου: Οι προκλήσεις των αερομεταφορών στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων

Ο Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου έδωσε συνέντευξη στο TravelDailyNews Greece & Cyprus σχετικά με τις προκλήσεις των αερομεταφορών.

Ο Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Καθηγητής στο Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο TravelDailyNews Greece & Cyprus, επισήμανε μερικά από τα πιο επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον τομέα των διεθνών αερομεταφορών.

Αρχικά, σχολίασε την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, αναφερόμενος στις πίεσεις που δέχτηκαν οι αεροπορικές εταιρείες λόγω της σημαντικής απώλειας εσόδων την περίοδο της πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο για την ποιότητα των υπηρεσιών αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων.

Σε σχέση με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, ο Δρ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε την ανάγκη για μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, με τις αεροπορικές εταιρείες να ψάχνουν συνεχώς για λύσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής τους συμπεριφοράς.

Το ζήτημα της αλλαγής δρομολογίων λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έφερε επιπλέον προκλήσεις. Η αστάθεια στην περιοχή έχει επηρεάσει σημαντικά τις αεροπορικές εταιρείες, που προσπαθούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των επιβατών τους, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.

Τέλος, ο Δρ. Παπαθεοδώρου ανέφερε την έλλειψη προσωπικού πρώτης γραμμής ως ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα των αερομεταφορών. Ο τομέας χρειάζεται ειδικευμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, και εδώ τίθεται η ανάγκη για ανανέωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024