Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιμελητήρια Ηρακλείου και Ιωαννίνων συνηγορούν για επιδοτούμενη αεροπορική σύνδεση
Αερομεταφορές

Επιμελητήρια Ηρακλείου και Ιωαννίνων συνηγορούν για επιδοτούμενη αεροπορική σύνδεση

Plane

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Ιωαννίνων προτρέπουν από κοινού τους υπουργούς να εντάξουν το αεροπορικό δρομολόγιο Ιωάννινα-Ηράκλειο σε επιδοτούμενες γραμμές, αναφέροντας τη σημασία του για τον τουρισμό, το εμπόριο και την τεχνολογική συνεργασία.

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, ώστε να ενταχθεί η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές, ζητούν από κοινού οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και Ιωαννίνων κ. Ευθύμιος Χρυσοστόμου, αντίστοιχα.

Αφορμή για την κοινή πρωτοβουλία αποτέλεσε η ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν κατέστη δυνατή η ανάδειξη αναδόχου.

Όπως επισημαίνουν οι κύριοι Αλιφιεράκης και Χρυσοστόμου, είναι επιτακτική η ανάγκη αεροπορικής διασύνδεσης των δύο περιοχών, ώστε να διευρυνθούν οι εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες, αλλά και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις επιστημόνων που εργάζονται στα συνεργασμένα τεχνολογικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσηςEπιτακτική ανάγκη η επαναπροκήρυξη της άγονης αεροπορικής γραμμής Ιωάννινα – Ηράκλειο

Αναλυτικά, στην επιστολή η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές των δύο περιοχών, αναφέρονται τα εξής:

“Μετά την ολοκλήρωση του άγονου διαγωνισμού για την επιδοτούμενη γραμμή Ηράκλειο Κρήτης – Ιωάννινα, Ιωάννινα-Ηράκλειο όπου δεν κατέστη δυνατή η ανάδειξη αναδόχου, ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο προκλήσεων για όλους.

Τόσο το Επιμελητήριό μας όσο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρούν ότι είναι σημαντική ανάγκη για τις δυο περιοχές να υπάρξει επιτέλους η αεροπορική γραμμή Ηράκλειο-Ιωάννινα με στόχο την αύξηση του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των εμπορικών συναλλαγών.

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη των προορισμών μας και καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών αμφίδρομα. Λόγοι που συντελούν σε αυτό μας το αίτημα είναι ενδεικτικά:

  1. Η σύνδεση θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των και των δύο προορισμών καθ’όλη την διάρκεια του έτους, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση αμφίδρομα για την οργάνωση τουριστικών πακέτων, οργανωμένων εκδρομών συλλόγων και σχολικών ιδρυμάτων, αλλά και μεγάλη ζήτηση για την μετακίνηση μεμονωμένων τουριστών.
  2. Και στις δύο πόλεις υπάρχει μια μεγάλη φοιτητική κοινότητα καθώς φιλοξενούνται δύο μεγάλα Περιφερειακά Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης και η γραμμή θα συμβάλει τόσο στην μετακίνηση φοιτητών που σπουδάζουν όσο και στην ομαλότερη διεξαγωγή επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων,
  3. Το τελευταίο διάστημα επίσης τόσο η Ήπειρος, όσο και η Κρήτη καθίστανται κέντρα τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, με την εγκατάσταση πληθώρας εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οπότε η σύνδεση θα διευκολύνει την μετακίνηση των εργαζομένων.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε ότι η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες της χώρας μας, Ήπειρο και Κρήτη και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στον αρχικό διαγωνισμό, που εμποδίζουν την πραγματοποίηση της σύνδεσης, ενώ τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Ηρακλείου είναι στην διάθεση όλων των πλευρών για να συνεργαστούν μέχρι την τελική υλοποίηση του σχεδίου.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024