Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεθνής Έκθεση Αθλητικού Τουρισμού Marathon EXPO 2009
Στο Ζάππειο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, το Νοέμβριο

Διεθνής Έκθεση Αθλητικού Τουρισμού Marathon EXPO 2009

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά την Athens Classic Marathon EXPO. Η έκθεση του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών θα φιλοξενηθεί στο […]

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη<...> χρονιά την Athens Classic Marathon EXPO. Η έκθεση του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως η πρώτη ετήσια Έκθεση Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Περίπου 80 εταιρείες και οργανισμοί από τους τομείς του Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας αποτελούν τους εκθέτες της Marathon EXPO.

Αναμένεται να την επισκεφθούν 27.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 20.000 θα είναι Έλληνες από την Αττική και όλη την Ελλάδα, αλλά επιπλέον θα την επισκεφτούν και 7.000 ξένοι αθλητικοί τουρίστες (δρομείς και συγγενείς τους), γεγονός που καθιστά την Marathon Expo τη μοναδική έκθεση στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο διεθνές κοινό και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να έχουν παρουσία με περίπτερο εταιρείες και οργανισμοί του τουριστικού κλάδου.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ ενισχύουν εδώ και πολλά χρόνια τη διεθνή προβολή του θεσμού και θα βρίσκονται φυσικά στην έκθεση, όπου θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στους χιλιάδες ξένους αθλητικούς τουρίστες. Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή ήδη 3 ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, 5 ξένα ταξιδιωτικά γραφεία αθλητικού τουρισμού, 4 διεθνείς Μαραθώνιοι, 3 Νομαρχιακές και 2 Δημοτικές Αυτοδιοικήσεις με το τουριστικό τους τμήμα, ώστε να προβάλουν τους προορισμούς τους στους χιλιάδες επισκέπτες τους. Aμεσο όφελος θα έχουν με την συμμετοχή τους και οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες και οι ομοσπονδίες / ενώσεις του τουρισμού της χώρας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να προωθηθεί η Ελλάδα ως προορισμός αθλητικού τουρισμού και φυσικά για τις εταιρίες να κάνουν άμεσες πωλήσεις, αφού οι 7.000 ξένοι επισκέπτες, διαμένουν κατά μέσο όρο 5 ημέρες. Επίσης, αναμένονται τουλάχιστον 20 tour operators και γραφεία ταξιδιών που πουλούν πακέτα αθλητικού τουρισμού, να επισκεφτούν την Έκθεση, αφού θα διερευνήσουν την Ελληνική αγορά για τα πακέτα που ήδη πουλάνε για τη διοργάνωση του 2010, που είναι η χρυσή επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και αναμένονται περίπου 25.000 αθλητικοί τουρίστες από 50 διαφορετικές χώρες, αποτελώντας λόγο επαγγελματικών συναντήσεων και επαφών με τις Ελληνικές επιχειρήσεις του Τουρισμού.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι στη χώρα μας, η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση σε μαζικούς αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού (road running), με υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών και ένας από τους καλύτερους διεθνώς. Φέτος θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου και οι συμμετοχές των δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τις περυσινές, που έφτασαν τις 10.000 συνολικά, στους Αγώνες Δρόμου των 5 και 10 χλμ, και στα 42,195 μέτρα της Μαραθώνιας διαδρομής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερους νέους, παρέες και οικογένειες από όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας την αξία του τρεξίματος και γενικότερα της αθλητικής δραστηριότητας, μέσα σε ένα γενικό κάλεσμα στη συμμετοχή σε μια παγκοσμίου ακτινοβολίας γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024