Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςEXPO 2008: Στο Παρίσι αντιπροσωπεία για τους κανόνες του παιχνιδιού

EXPO 2008: Στο Παρίσι αντιπροσωπεία για τους κανόνες του παιχνιδιού

Στα αποτελέσματα της τρίτης κατά σειρά συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Διεκδίκησης της EXPO 2008 αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, μετά την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Διεκδίκησης της EXPO 2008<...>, που πραγματοποιήθηκε με την προεδρία του στο ΥΜΑ-Θ, δήλωσε τα εξής: “Αξιολογήσαμε τη μέχρι τώρα πορεία του 2002 και προγραμματίσαμε τα επόμενα βήματα μέσα στο 2003. Προχωράμε με μέθοδο και θέλουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.”

Σήμερα θα πάνε στο Παρίσι οι κ. Μπακατσέλος και Γερούκης όπου θα συζητήσουν με το ΒΙΕ μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τους κανόνες του παιχνιδιού μαζί με τις άλλες ανταγωνίστριες πόλεις, τη Σαραγόσα και την Τεργέστη.

Η αποστολή στο Παρίσι θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για μία σειρά εκδηλώσεων που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2003 και αφορούν στην παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στη Γενική Συνέλευση του ΒΙΕ τον Ιούνιο του 2003, μια πολιτιστική εκδήλωση της ελληνικής υποψηφιότητας κι ένα Διεθνές Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαγωνισμός για το σήμα έχει ολοκληρωθεί με 40 συμμετοχές και σε λίγες ημέρες, η EXPO 2008 θα έχει το επίσημο σήμα της.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο τέλος Μαρτίου θα έχει αποφασιστεί ο Σύμβουλος Διεκδίκησης. Ο διαγωνισμός έχει αρχίσει και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των προσφορών, ενώ στα τέλη του μήνα θα υπάρχει Σύμβουλος Διεκδίκησης, ο οποίος θα στηρίξει οργανωτικά και επικοινωνιακά την ελληνική προσπάθεια.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι “Με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τον κ. Λοβέρδο, συζητήσαμε για θέματα που αφορούν μια σειρά επαφών με Πρεσβείες, Προξένους και εκπροσώπους χωρών στο ΒΙΕ.

Οργανώνουμε ένα σύστημα επαφών σε πολλές χώρες. Το ΥΠΕΞ, σ` αυτό το θέμα, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και όλα αυτά θα αποκτήσουν μια νέα δυναμική, με την επίσημη κατάθεση της αίτησης υποψηφιότητας από τον Πρωθυπουργό, πιστεύουμε, στα τέλη Απριλίου.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024