Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατηγορηματικά αντίθετα στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου τα υπόλοιπα Επιμελητήρια

Κατηγορηματικά αντίθετα στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου τα υπόλοιπα Επιμελητήρια

Tην κατηγορηματική αντίθεση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, μελών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Π.Δ.Δ.) μετέφερε στον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιώργος Κασιμάτης

Tην κατηγορηματική αντίθεση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, μελών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Π.Δ.Δ.)<...> μετέφερε στον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιώργος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης στη σχετική επιστολή του σημειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια απόφαση, τόσο στον Επιμελητηριακό θεσμό, όσο και στη λειτουργία της οικονομίας .

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Κασιμάτης, η δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου:

  • Θα αυξήσει, χωρίς λόγο, το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής, θα διευρύνει χωρίς αιτία τη γραφειοκρατία, ενώ θα δημιουργήσει, κατ’ ανάγκη, και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και ευθυνών.
  • Θα μειώσει αισθητά τα έσοδα των, ήδη, λειτουργούντων Επιμελητηρίων, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και θα περιορίσει τις δυνατότητες δράσης τους.

Ο κ. Κασιμάτης υπογραμμίζει πως αντί της πολυδιάσπασης, απαιτείται περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση των ήδη λειτουργούντων Επιμελητηρίων και της Ένωσής τους, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών τους και να αξιοποιηθεί πληρέστερα ένα δυναμικό, που και πολύχρονη εμπειρία διαθέτει και διεθνείς διασυνδέσεις έχει ήδη αποκαταστήσει, ενώ διαθέτει και την κατάλληλη οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων..

Καταλήγοντας στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ τονίζει πως οι θέσεις των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων έχουν ευρύτερη προβολή, στον εθνικό αλλά και διεθνή χώρο, όταν διατυπώνονται στα πλαίσια ισχυρών Επιμελητηρίων, όπου συνυπάρχουν αρμονικά, το Εμπόριο, η Βιομηχανία και οι Υπηρεσίες, η χάραξη, δε, μιας δυναμικής σφαιρικής οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση, διευκολύνεται σημαντικά όταν υπάρχουν ενιαίες εισηγήσεις όλων των παραγωγικών κλάδων της χώρας, που διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη, τα γενικότερα και όχι τα επιμέρους κλαδικά, συμφέροντα της εθνικής οικονομίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024