Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜικρή η επιτυχία των εκδηλώσεων της τιμώμενης χώρας στην World Travel Market

Μικρή η επιτυχία των εκδηλώσεων της τιμώμενης χώρας στην World Travel Market

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2004: Μία από τις καθιερωμένες και πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ελλάδας στην World Travel Market που για σειρά ετών διοργάνωνε το γραφείο του ΕΟΤ στο […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2004: Μία από τις καθιερωμένες και πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ελλάδας στην World Travel Market που για σειρά ετών διοργάνωνε<...> το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο σημείωσε παταγώδη αποτυχία στιγματίζοντας την όλη προσπάθεια της ελληνικής συμμετοχής. Το workshop με τους Βρετανούς tour operators που δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες ξενοδόχους να έρθουν σε επαφή με τους κυριότερους τουριστικούς πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για την πορεία του τουρισμού από αυτή την τόσο σημαντική αγορά, μέσω της μελέτης της εταιρίας Nielsen, φέτος ήταν δυστυχώς μια αποτυχία.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Nielsen δυστυχώς δεν έγινε, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά και κενά στην ενημέρωση η οποία φέτος ήταν μονόπλευρη. Επίσης, οι λιγοστοί τουριστικοί πράκτορες, στην πλειοψηφία τους εξειδικευμένοι, δεν είχαν τα καθιερωμένα τραπεζάκια τους όπου υπήρχαν ταμπέλες για το ποια εταιρία αντιπροσωπεύουν, αλλά αντιθέτως περιφερόντουσαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η επικοινωνία τους με τους ξενοδόχους. Επιπλέον, κανένα στέλεχος του γραφείου του Λονδίνου δεν ήταν εκεί για να υποδεχθεί έστω και τυπικά τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες δημιουργώντας έτσι απορία σε όσους κατέφθαναν στην αίθουσα για το ποια θα ήταν η διαδικασία που θα ακολουθούσε. Αν και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν εξοργισμένοι με το γραφείο του ΕΟΤ του Λονδίνου θεωρώντας το υπεύθυνο για την αποτυχία, σε όσους γνώριζαν την προηγούμενη επιτυχημένη πορεία αυτού του workshop η απορία ήταν αισθητή για το τι ήταν αυτό που έκανε τους ίδιους ανθρώπους που το οργάνωναν επιτυχημένα τόσα χρόνια ξαφνικά να «ξεχάσουν» πως το διοργάνωναν!

Το γενικό αίσθημα ήταν ότι ενώ η χώρα μας φέτος ήταν η τιμώμενη χώρα στην World Travel Market, οι πολλές εκδηλώσεις αποπροσανατόλισαν τον κόσμο και έτσι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για να τις παρακολουθήσει. Είναι αλήθεια ότι και άλλες ελληνικές εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε ειδική αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου δεν είχαν κοινό, εκτός από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην κεντρική σκηνή, οι οποίες πρέπει να πούμε ότι γνώρισαν επιτυχία. Από την άλλη μεριά στο αναβαθμισμένο κατά γενική ομολογία περίπτερο της Ελλάδας δεν γινόταν κανενός είδους “happening” που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα να ήταν περιορισμένη αν και βρισκόταν σε προνομιακή θέση σε μία από τις δύο κεντρικές εισόδους της έκθεσης.

Επίσης, ανασταλτικό παράγοντα επιτυχίας σημείωσε και το γεγονός ότι φέτος, για πρώτη φορά, η ελληνική αποστολή αποτελείτο και από τους τέσσερις επικεφαλείς του τουρισμού μας, τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημ. Αβραμόπουλο, τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Λιάσκο, το νέο πρόεδρο του ΕΟΤ Καλογερόπουλο και τον τέως πρόεδρο και νυν γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Χ. Κοκκώση. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις συνοδείας των υψηλών αυτών προσώπων να είναι αυξημένες και έτσι να μην δοθεί η πρέπουσα σημασία στις παράπλευρες εκδηλώσεις. Δυστυχώς πολλές φορές ο αυξημένος αριθμός υπευθύνων δεν φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα γίνεται καλύτερη κατανομή αρμοδιοτήτων και οργάνωσης ώστε να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024