Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνεργασία Ελλάδας με χώρες της ΝΑ Ευρώπης για την ενίσχυση του τουρισμού
22η Philoxenia 2006

Συνεργασία Ελλάδας με χώρες της ΝΑ Ευρώπης για την ενίσχυση του τουρισμού

Την έναρξη τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της 22ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά…

Την έναρξη τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της 22ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2006, η υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, κατόπιν συνάντησης που πραγματοποίησε με ομολόγους της από τις συγκεκριμένες χώρες, πριν την έναρξη της καθορισμένης συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί κάθε χρόνο στην έκθεση το υπουργείο.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η από κοινού διοργάνωση το 2007 στην Ελλάδα ενός συνεδρίου με θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν οι πολιτιστικές ηγεσίες των δύο μερών, επενδυτές και εκπρόσωποι της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο δράσεων του ελληνικού υπουργείου για τη χάραξη συντονισμένης τουριστικής πολιτικής.

Παράλληλα, η κυρία Πετραλιά ανακοίνωσε πως υπό εξέταση βρίσκεται, από πλευράς υπουργείου, και η συνεργασία με το Yahoo!, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής διαφήμισης της χώρας μας, καθώς τα αποτελέσματα από τη διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ήταν κάτι περισσότερο από θετικά.

Μιλώντας στη συνέχεια για την πορεία του ελληνικού τουρισμού η κυρία Πετραλιά δήλωσε για ακόμη μια φορά αισιόδοξη, κάνοντας λόγο για διψήφια αύξηση τουριστικών αφίξεων το 2006, τη στιγμή που η εισροή συναλλάγματος σημειώνει άνοδο, της τάξης του 8%.

Όσον αφορά τώρα στο θέμα των αεροπορικών συνδέσεων που προσφέρονται από και προς τη χώρα μας από εταιρίες χαμηλού κόστους, η υπουργός ανέφερε με απογοήτευση, ότι συγκριτικά με άλλες γειτονικές χώρες, «η Ελλάδα σε αυτό το θέμα είναι πολύ πίσω». «Το υπουργείο» πρόσθεσε «βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις με εκπροσώπους της Ryanair για έναρξη πτήσεων στην Ελλάδα», αλλά όπως σημείωσε πρόβλημα υπάρχει σχετικά με το υψηλό κόστος του ΔΑΑ. Παρόλα αυτά όμως η υπουργός δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία των συζητήσεων και την έναρξη συνεργασίας.

Κλειδιά επιτυχίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι, κατά την υπουργό, η έμφαση στην ποιότητα, η συστηματική και επαγγελματική δουλειά των εμπλεκόμενων με τον κλάδο, αλλά και η συνεργασία των φορέων. Μάλιστα, όσον αφορά στα θέματα ποιότητας, η κυρία υπουργός τόνισε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διενέργεια ελέγχων, όπως συνέβη και τη φετινή τουριστική περίοδο.

Δράσεις στοχευμένες στην ανάπτυξη των παραδοσιακών οικισμών και στην ανάδειξη της περιφερειακής ταυτότητας προωθεί το υπουργείο, μέσα από το 4ο Κ.Π.Σ., ενώ προσπάθειες γίνονται και για την προβολή των ελληνικών ορεινών όγκων, όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενη, τέλος, στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες εκσυγχρονισμού τους, όπως στην περίπτωση του χιονοδρομικού στο Καρπενήσι, ενώ συζητήσεις γίνονται και για τον Παρνασσό, καθώς και εκεί το χιονοδρομικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό, αλλά δυστυχώς δεν είναι».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024