Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞεπερνάει τις αρχικές δυσλειτουργίες του το νέο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Ξεπερνάει τις αρχικές δυσλειτουργίες του το νέο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΑΤΤΑΓΙΑ-IT&CMA 2006: Δύο εβδομάδες λειτουργίας έκλεισε το νέο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Suvarnabhumi (Σουβαναπούμ), το οποίοξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Σεπτεμβρίου χωρίς να αποφύγει τα πρώτα προβλήματα. Τις πρώτες κιόλας […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΑΤΤΑΓΙΑ-IT&CMA 2006: Δύο εβδομάδες λειτουργίας έκλεισε το νέο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Suvarnabhumi (Σουβαναπούμ), το οποίο<...>ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Σεπτεμβρίου χωρίς να αποφύγει τα πρώτα προβλήματα.

Τις πρώτες κιόλας ημέρες 6.722 αποσκευές εκ των οποίων οι 760 ήταν από πτήσεις της Thai Airways δεν κατάφεραν να περάσουν από το αυτόματο σύστημα ελέγχου λόγω υπερφόρτωσης. Ο λόγος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού των αεροδρομίων της Ταϋλάνδης, κ. Chotisak Asapaviriya, ήταν ότι πολλές από τις αποσκευές των διεθνών πτήσεων φέρουν σημάνσεις με περισσότερες από συνήθως πληροφορίες που μπλόκαραν το σύστημα. Ήδη η δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων του συστήματος ελέγχου αποσκευών υπερδιπλασιάστηκε για να μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει. Πάντως όπως ανέφερε ο κ. Chotisak το πρόβλημα είναι μικρό σε σύγκριση με το αντίστοιχο θέμα που αντιμετώπισε το αεροδρόμιο Chek Lap Kok του Χονγκ Κονγκ στο ξεκίνημά του όταν δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει 100.000 αποσκευές.

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νέο αεροδρόμιο είναι της ηχορύπανσης, που ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής. Το Τμήμα Ελέγχου Ρύπανσης συνέστησε στις αρχές του αεροδρομίου και στις αεροπορικές εταιρίες να λάβουν τα μέτρα τους για τη μείωση του θορύβου. Σε σχετικούς ελέγχους που έγιναν μεταξύ 4-10 Οκτωβρίου βρέθηκε ότι πριν το άνοιγμα του αεροδρομίου τα επίπεδα θορύβου ήταν 45-75 ντεζιμπέλ βόρεια του αεροδρομίου και 46-64 νότια.
Μετά την έναρξη έφτασαν τα 65-70 ντεζιμπέλ και τις ώρες αιχμής ξεπέρασαν τα 75.

Να σημειώσουμε ότι το παλιό αεροδρόμιο της Μπανγκόκ θα παραμείνει σε λειτουργία για εσωτερικές πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024