Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟινογνωστικές επιλογές στα Leading Hotels of the World
Ξενοδοχεία για οινογνώστες

Οινογνωστικές επιλογές στα Leading Hotels of the World

Πολλά ξενοδοχεία-μέλη των Leading Hotels of the World προσφέρουν τρόπους μέσω των οποίων οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν τις χαρές του κρασιού. Από μαθήματα γευσιγνωσίας με τον οινοχόο του ξενοδοχείου έως επισκέψεις σε οινοποιεία και από ειδικά μενού συνδυασμένα..

Πολλά ξενοδοχεία-μέλη των Leading Hotels of the World προσφέρουν τρόπους μέσω των οποίων οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν τις χαρές του κρασιού. Από μαθήματα γευσιγνωσίας με τον οινοχόο του ξενοδοχείου έως επισκέψεις σε οινοποιεία<...>, και από ειδικά μενού συνδυασμένα με τοπικά κρασιά έως κάθετες γευσιγνωσίες.

Γερμανία: Το Schloss Reinhartshausen Kempinski είναι το μόνο ξενοδοχείο στη Γερμανία που διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα. Οι επισκέπτες έχουν άπειρες ευκαιρίες να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της γευσιγνωσίας στα αμπέλια. Η μοναδική αυτή εμπειρία λαμβάνει χώρα την νύκτα και οι επισκέπτες πραγματοποιούν έναν περίπατο με συνοδό μέσα στα αμπέλια κατά τη διάρκεια του οποίου ο παραγωγός δίνει πληροφορίες και τα χαρακτηριστικά τηs διάσημης αυτής λευκής ποικιλίας. Ένα ελαφρύ γεύμα σερβίρεται κατά τη διάρκεια του περιπάτου ή μπορει να προσφερθεί με τη μορφή picnic.
Ακριβώς δίπλα στην οινοπαραγωγική περιοχή Rheingau, το Villa Rothschild έχει μια πολύ στενή σχέση με το κρασί – το Rothschild βρίσκεται στη κορυφή της λίστας, ως ένας από τους πιο γνωστούς αμπελώνες διεθνώς. Για να γιορτάσουν αυτή τη σχέση, το ξενοδοχείο προσκαλεί τους οινόφιλους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δείπνο στις 29 Νοεμβρίου 2008, επικεντρωμένο στα κρασιά του Chateau Lalite Rothschild και του Chateau Mouton Rothschild. Ο ειδικός του κρασιού A.F Winkler θα συνοδεύσει τους καλεσμένους στο οινικό αυτό ταξίδι με την βοήθεια του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Christoph Rainer. Η γευσιγνωσία των καλύτερων σοδειών και των δύο οινοποιείων θα ξεκινήσει στις 18:30 με ένα ποτήρι Louis Roederes Cristal και θα συνεχίσει με το γεύμα πέντε πιάτων και οκτώ συνολικά διαφορετικών ετικετών.

Ιταλία: Το LΆAndana βρίσκεται μεταξύ της Ρώμης και της Φλωρεντίας, στο ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς τα κρασιά και την κουζίνα της Τοσκάνης. Το κτίσμα του 15ου αιώνα που χρησιμοποιούταν σαν κατάλυμα κατά την περίοδο του κυνηγιού από τον Δούκα της Τοσκάνης, είναι ένα φιλόξενο ησυχαστήριο για τους σημερινούς ταξιδιώτες, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες, αμπελώνες και κυπαρίσσια. Το ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο Super Tuscans για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2008 έως τις 3 Ιανουαρίου 2009, το οποίο περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις, πρωινό σε μπουφέ, επισκέψεις (2 μέρες) με γευσιγνωσία σε ένα από τα κορυφαία κελάρια της περιοχής (Ornellaia, Michele Saita, Sassicaia ή Petra, ανάλογα με την διαθεσιμότητα), ένα δείπνο για δύο (για ένα βράδυ) συν φόρους και νόμιμες επιβαρύνσεις.
Το Villa La Massa, στην καρδιά της περιοχής Chianti, εκμεταλλευόμενο τη μοναδική του θέση, προσφέρει ένα πακέτο μέσω των Leading Hotels που περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας κρασιού και επίσκεψη στα πιο σημαντικά οινοποιεία της περιοχής. Το πρόγραμμα μαγειρικής (Cooking Program) είναι διαθέσιμο από τις 15 Νοεμβρίου 2008 και περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις, ποτό καλωσορίσματος, πρωινό σε μπουφέ στο εστιατόριο, ή continental στο δωμάτιο (room service), 3 πρωινά μαθήματα μαγειρικής, που καταλήγουν σε γεύμα στο Verrocchio Restaurant, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, εκδρομή μισής ημέρας στην περιοχή του Chianti με επίσκεψη σε οινοποιείο, γευστική δοκιμή και γεύμα (συμπεριλαμβανομένων των ποτών), αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Verrocchio Restaurant συμπεριλαμβανομένων των ποτών, εγχειρίδιο μαγειρικής του Villa La Massa και δώρο μαγειρικής και χρήση του γυμναστηρίου.
Το Castello del Nero Hotel & Spa βρίσκεται στην περιοχή του Chianti, μέσα στους όμορφους λόφους της Tavarnelle Val di Pesa, την ιδανική βάση δηλαδή από την οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει την θρυλική οινοπαραγωγική περιοχή της Τοσκάνης. Το ξενοδοχείο μπορεί να προγραμματίσει μια μεγάλη ποικιλία εκδρομών, είτε για να πραγματοποιήσει κανείς μόνος του με το δικό του αυτοκίνητο, είτε με τη συνοδεία ενός ξεναγού, οι οποίες περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές κρασιών και γεύμα σε οινοποιεία. Την εμπειρία αυτή το ξενοδοχείο την προσφέρει μέσω των Leading Hotels σε ένα πακέτο που ονομάζει «Γεύση Τοσκάνης» και περιλαμβάνει πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο, ένα δείπνο 4 πιάτων για δύο άτομα στο εστιατόριο La Torre (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται), μάθημα μαγειρικής για δύο άτομα, συνοδευόμενο από δείπνο (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται), ιδιωτική εκδρομή μισής ημέρας στο Chianti με οδηγό, συμπεριλαμβανομένης γευστικής δοκιμής κρασιού και λαδιού και μια θεραπεία διάρκειας 1 ώρας και 50 λεπτών κατ`άτομο, της σειράς καλλυντικών ESPA. Απαιτείται ελάχιστη παραμονή 4 νυκτών.

Ελβετία: Η οινοπαραγωγική περιοχή Lavaux κατά μήκος της λίμνης Γενεύης θεωρείται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Γνωστή για τους «διαφορετικούς» της αμπελώνες, που βρίσκονται πάνω σε πεζούλες, προσφέρει στους οινόφιλους πολλούς τρόπους για να την ανακαλύψουν και απολαύσουν. Από το ξενοδοχείο Lausanne Palace & Spa οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ξεκινήσουν μια βόλτα ανακάλυψης με ποδήλατα, απολαμβάνοντας τη διαδρομή από τη Λοζάννη στο Vavey, ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό μέσα από τους αμπελώνες. Στη συνέχεια μπορούν να επιστρέψουν με πλοίο, απολαμβάνοντας μια χαλαρή μικρή κρουαζιέρα.

Νότιος Αφρική: Το Cape Grace στο Cape Town βρίσκεται σε απόσταση μόνο μισής ώρας από την οινοπαραγωγική περιοχή και οργανώνει τακτικά εκδρομές και επισκέψεις για τους φιλοξενούμενούς του σε οινοποιεία. Πιστεύοντας οτι τα νοτιοαφρικανικά κρασιά μπορούν να συναγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο, ο Sommelier Chris Weston εμπνεύστηκε τη σειρά «Taste of the Best» για να δώσει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να συγκρίνουν ορισμένα από τα καλύτερα κρασιά της χώρας με γνωστές διεθνείς σοδιές. Για παράδειγμα, η σειρά «Taste of the Best- white» (λευκά) προσφέρει την δυνατότητα γευσιγνωσίας δύο φημισμένων λευκών κρασιών από τη Ν. Αφρική – του Rupert & Rothschild Baroness Nadine 2005 (Franschhoek) και του Radford Dale 2005 (Stellenbosch) – και δύο Γαλλικών κρασιών – του Laroche Fourchaumes 2004 (Chablis) και του Joseph Drouhin Puligny Montrachet 2003 (Burgundy). H σειρά «Best of the Best-Red» (ερυθρά) περιλαμβάνει τα Meerlust Rubicon 1999 (Stellenbosch) – ένα κλασικό μίγμα με «μπορντωλέζικο» στυλ, το Ernie Els 2003 (Stellenbosch) – επίσης «μπορντωλέζικου» στυλ κρασί, το Rupert & Rothschild Baron Edmond 1998 (Franschhoek) και το Chateau Mouton Rothschild 1995, το μόνο γαλλικό κρασί σε αυτή τη συλλογή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024