Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΈκθεση φυσητού γυαλιού στο νεότευκτο Celebrity Solstice

Έκθεση φυσητού γυαλιού στο νεότευκτο Celebrity Solstice

Τη συνεργασία της με το περίφημο μουσείο ΅Corning Museum of GlassΆ, προκειμένου από το Δεκέμβριο του επόμενου έτους να φιλοξενεί στο νεότευκτο Celebrity Solstice την μοναδική στον κόσμο έκθεσηφυσητού γυαλιού […]

Τη συνεργασία της με το περίφημο μουσείο ΅Corning Museum of GlassΆ, προκειμένου από το Δεκέμβριο του επόμενου έτους να φιλοξενεί στο νεότευκτο Celebrity Solstice την μοναδική στον κόσμο έκθεση<...>φυσητού γυαλιού “Hot Glass Show”, ανακοίνωσε η Celebrity Cruises.

Μέσα από τη συνεργασία της Celebrity Cruises με το ΅Corning Museum of GlassΆ, έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς παρουσίασης της ιστορίας και ανάδειξης της χρήσης του φυσητού γυαλιού, η έκθεση ΅Hot Glass ShowΆ θα δώσει την ευκαιρία στους επιβάτες του Celebrity Solstice να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις δημιουργίας αντικειμένων από φυσητό γυαλί και αφηγήσεις ειδικά σχεδιασμένες για να διδάξουν στους ταξιδιώτες την τέχνη, την ιστορία και την επιστήμη του γυαλιού αλλά και να τους προσκαλέσουν να αναδείξουν τη δεξιότητά τους στην δημιουργία γυάλινων αντικειμένων.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με το ΅Corning Museum of GlassΆ καθώς εξασφαλίσαμε για τους επιβάτες μας μια ακόμη μοναδική εμπειρία εν πλω» ανέφερε σχετικά ο κ. Dan Hanrahan, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Celebrity Cruises, ενώ η κα Marie McKee, Πρόεδρος του Corning Museum of Glass δήλωσε σχετικά «Αποστολή μας στο ΅Corning Museum of GlassΆ, είναι να ενημερώσουμε τους επισκέπτες μας για την ιστορία του γυαλιού και να τους παροτρύνουμε να δημιουργήσουν και οι ίδιοι αντικείμενα από φυσητό γυαλί. Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια αναδεικνύεται και η Celebrity Cruises χάρη στην καινοτομία που την χαρακτηρίζει».

Η έκθεση ΅Hot Glass ShowΆ θα φιλοξενείται στο ανώτερο κατάστρωμα του πλοίου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο στον οποίο θα παρουσιάζεται η ιστορία του γυαλιού και η δεξιοτεχνία των υαλοφυσητών, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και καταλήγοντας στην σύγχρονη εποχή. Τρεις δεξιοτέχνες υαλοφυσητές θα αναλαμβάνουν να εκπαιδεύουν και να ψυχαγωγούν τους επιβάτες με ζωντανές επιδείξεις κατασκευής γυαλιού, διαλέξεις και σεμινάρια.

Οι ζωντανές επιδείξεις κατασκευής αντικειμένων από γυαλί έχουν κυρίαρχη θέση στο ΅Corning Museum of GlassΆ, καθώς έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζουν την ιστορία και την τέχνη γυαλιού όπως αυτή εκτίθεται στις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου. Από το 2001 έως σήμερα, η έκθεση Hot Glass Show έχει παρουσιαστεί σε πληθώρα μουσείων, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο διαδίδοντας την ιστορία, την προσφορά και τη χρήση του γυαλιού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024