Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠαρουσίαση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στη Βιέννη

Παρουσίαση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στη Βιέννη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βιέννης όπου στεγάζεται και το Μουσείο με εκθέματα από την Έφεσσο, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, παρουσίασε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. […]

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βιέννης όπου στεγάζεται και το Μουσείο με εκθέματα από την Έφεσσο, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, παρουσίασε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε<...>διεξοδικά στα σχέδια, στις δυσκολίες και στις διαφορετικές φάσεις κατασκευής του έργου, μέχρι την αποπεράτωσή του.

Επεσήμανε ακόμη τη διακριτική, γεμάτη σεβασμό, τοποθέτηση του μοντέρνου οικοδομήματος του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi απέναντι από τον ιερό βράχο, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την εξαιρετική αίσθηση που προκαλεί στον επισκέπτη η παράλληλη θέα των αρχαιολογικών θησαυρών και του ναού του Παρθενώνα και η επιμελημένη τοποθέτηση της ζωοφόρου του με διακριτά τα τμήματα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη κ. Ζωγράφος, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Κορνηλίου, καθηγητές, ακαδημαίκοί (Univ. Prof. Meyer Marion, Univ. Prof. Dr Dembski Gunther, Univ.-Prof. Dr. Blakolmer Fritz, Ao. Univ.-Prof. Mag. Dr. Seyer Martin), διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου. Τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή των Ελγινείων ως και σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του κτιρίου.

Ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγ. Σκορδάς ενημέρωσε τον κ. καθηγητή για πρωτοβουλίες, όπως τη διοργάνωση ταξιδίου δημοσιογράφων στην Αθήνα, που στόχο έχουν την περαιτέρω προβολή του Μουσείου και της πρωτεύουσας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024