Τελευταία νέα

12η EXPRO 2005: Διεθνές σταυροδρόμι της αγοράς

Πάνω από 25.000 επαγγελματίες, ξενοδόχοι και στελέχη επιχειρήσεων, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό επισκέφθηκαν την φετινή 12η Διεθνή Έκθεση `EXPRO 2005` Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα […]

Πάνω από 25.000 επαγγελματίες, ξενοδόχοι και στελέχη επιχειρήσεων, από την Ελλάδα και<...> το Εξωτερικό επισκέφθηκαν την φετινή 12η Διεθνή Έκθεση `EXPRO 2005` Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 28 έως 31 Ιανουαρίου.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, την χαρακτήρισε ως θεσμό στα τουριστικά δρώμενα, έχοντας ο ίδιος προσωπική άποψη για την πορεία της, που την επισκέπτεται όπως είπε συνεχώς τα τελευταία χρόνια υπό διαφορετική ιδιότητα.

“Η φετινή όμως `EXPRO 2005`”, επισήμανε ο Υπουργός, “συμπίπτει με ένα καινούργιο ξεκίνημα του Ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος εισέρχεται πλέον δυναμικά στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον με νέα στρατηγική, σύγχρονες αντιλήψεις, νέο Υπουργείο, νέες ιδέες”. Και πρόσθεσε ότι “η `EXPRO 2005` έρχεται να συμβάλλει με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ` αυτή και τα υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών προϊόντα τους, στους στόχους που έχουμε θέσει”.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

“Διεθνές σταυροδρόμι συνάντησης της αγοράς με την παραγωγή στον τομέα του επαγγελματικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού” χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση `EXPRO 2005`, ο Πρόεδρός της κ. Κων. Τσιγαρίδας, υποδεχόμενος κατά τα εγκαίνια τον Υπουργό και τους εκατοντάδες προσκεκλημένους.

“Όλος ο κόσμος της αγοράς”, τόνισε ο κ. Τσιγαρίδας, “πιστεύει ότι το νέο στοίχημα της Τουριστικής ανάπτυξης μπορεί να κερδηθεί στη βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού με άξονα το τρίπτυχο ποιότητα – τιμή – υπηρεσίες. Σ` αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, η EXPRO, όπως κάθε χρόνο βάζει το δικό της λιθαράκι”. “Ξεκινά από εδώ”, είπε ο κ.Τσιγαρίδας, “κάθε επόμενο βήμα αναβάθμισης των υποδομών της Τουριστικής Βιομηχανίας και γενικότερα της επαγγελματικής αγοράς υπηρεσιών”.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δίνοντας την “ακτινογραφία” της έκθεσης, αλλά και τα αποτελέσματά της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EXPRO, κ. Κων. Αυγεράκης, ανέφερε ότι “την επισκέφθηκαν πάνω από 25.000 επιχειρηματίες και στελέχη εκπροσωπούντες περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις. Ακόμα σημείωσε ότι “οι 1.500 περίπου από αυτούς προέρχονταν από χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, ενώ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκτός από εμπορικές πράξεις για την εσωτερική αγορά και πολλές συμφωνίες με εταιρίες και επιχειρήσεις για εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων σε 15 χώρες του εξωτερικού”.

“Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας που είχε η έκθεση”, ανέφερε ο κ. Αυγεράκης, “είναι ότι το 70% των Εκθετών δήλωσαν από τώρα συμμετοχή και για την επόμενη 13η Διεθνή Έκθεση `EXPRO 2006`, ποσοστό πολύ υψηλό για τα δεδομένα των εκθέσεων”.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, ενώ στα πλαίσια πραγματοποίησης της διοργανώθηκε από την λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef`s Club) και το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαγειρικής Τέχνης.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι η EXPRO A.E. είναι ένας πολυμετοχικός φορέας που δημιουργήθηκε από 36 Επιχειρηματίες του κλάδου Επαγγελματικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού πριν από δώδεκα χρόνια. Διοργανώνει δύο διεθνείς Εκθέσεις, την ετήσια έκθεση EXPRO και κάθε δύο χρόνια την CLEAN EXPRO, διεθνή έκθεση Επαγγελματικού καθαρισμού, Απολύμανσης, Υγιεινής και Εξυγίανσης Περιβάλλοντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024