Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΧιλιάδες τουρίστες εκτεθειμένοι από την χρεοκοπία των tour operators

Χιλιάδες τουρίστες εκτεθειμένοι από την χρεοκοπία των tour operators

Περίπου 20.000 άτομα, που έχουν κάνει κράτηση με τους δύο tour operators που πτώχευσαν την περασμένη εβδομάδα στην Μεγάλη Βρετανία, Golden Sun Holidays και Airglobe Holidays, και έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα χρήματα τους πίσω…

Περίπου 20.000 άτομα, που έχουν κάνει κράτηση με τους δύο tour operators που πτώχευσαν την περασμένη εβδομάδα στην Μεγάλη Βρετανία<...>, Golden Sun Holidays και Airglobe Holidays, και έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα χρήματα τους πίσω, και περίπου άλλοι 10.500 τουρίστες που ήδη βρίσκονται σε διακοπές στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, και την Κροατία, αναμένεται ότι θα κάνουν παράπονα και αίτηση για αποζημίωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Civil Aviation Authority, CAA, της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της CAA, και δηλώσεις του κ. David Moesli διευθυντή προστασίας των καταναλωτών της CAA, η υπηρεσία θα κάνει ότι είναι δυνατό για την συνέχιση των διακοπών αλλά και την ομαλή επιστροφή των τουριστών στα σπίτια τους, τους οποίους και συμβουλεύει να `κατεβάσουν` από το internet από τον κόμβο της ATOL, την φόρμα παραπόνων που υπάρχει, ώστε να την καταθέσουν για αποζημίωση.

Μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση, ο γνωστός εξειδικευμένος tour operator για Ελλάδα και Κύπρο Libra Holidays αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις συμφωνίες που είχε ο Golden Sun Holidays για το 2005 μέσω συμφωνίας Deeds of assignment. Η συμφωνία πρέπει να συμπληρωθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους πελάτες και μετά να σταλεί στο λογιστήριο του Libra. Ο Libra προσφέρει 10 λίρες για κάθε κράτηση που είχε γίνει με τον Golden Sun Holidays και τώρα θα προωθηθεί στον Libra μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Έτσι ο κωδικός της κράτησης του Golden Sun Holidays θα αντικατασταθεί με κωδικό κράτησης του Libra.

Περίπου 2.500 τουρίστες είχαν προγραμματισθεί να πετάξουν από τη Μεγάλη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι ενημερώνονται για την ακύρωση του ταξιδιού τους. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 8.000 τουρίστες στην Ελλάδα, 2.000 στην Κύπρο, και μερικοί στην Πορτογαλία και την Κροατία.

Ο Golden Sun and και ο συνεργάτης του Airglobe Holidays, που είχαν την βάση τους στο Βορειοδυτικό Λονδίνο, και ήταν εταιρίες Κυπριακών συμφερόντων, είχαν εγγύηση ATOL για 9,8 εκατ. λίρες Αγγλίας και άδεια να διακινούν περίπου 200.000 τουρίστες το χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024