Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς Τάσεις30 εκατ. Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν ως το τέλος του 2004

30 εκατ. Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν ως το τέλος του 2004

Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αφουγκράζοντας τα νέα της Ασίας, κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις, καθώς όλοι περιμένουν πολλά πράγματα από την ανερχόμενη αγορά της Κίνας, μην γνωρίζοντας όμως κατά πόσο θα μπορέσει η Κίνα τελικώς να ανταποκριθεί…

Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αφουγκράζοντας τα νέα της Ασίας, κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις, καθώς όλοι περιμένουν πολλά πράγματα από<...> την ανερχόμενη αγορά της Κίνας, μην γνωρίζοντας όμως κατά πόσο θα μπορέσει η Κίνα τελικώς να ανταποκριθεί.

Στις 16 Σεπτεμβρίου το Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανακοίνωσε ότι στους πρώτους 7 μήνες του χρόνου οι δαπάνες της Κίνας εκτός συνόρων αυξήθηκαν κατά 63,7%, συγκρινόμενα με την ίδια περίοδο του 2003, εκτοξεύοντας τον αριθμό των αναχωρήσεων στα 16 εκατ. μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι, όμως αναρωτιούνται αν όλα αυτά είναι αρκετά, ώστε η Κίνα να καταφέρει να περάσει τα επίπεδα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα, όμως με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας, το πρακτορείο Xinhua αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα σημειώσει αριθμό αναχωρήσεων 30 εκατ. ως το τέλος του 2004, ή διαφορετικά αύξηση του αριθμού κατά 7 εκατ. από το 2003 στο 2004, στο συνολικό στατιστικό πίνακα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι μέχρι τα τέλη του 2003, οι Κινέζοι είχαν επιτρεπτή πρόσβαση από την Κυβέρνηση τους μόνο σε 29 προορισμούς, ενώ σήμερα έχουν πρόσβαση σε 54 προορισμούς σε όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των διάσημων Ευρωπαϊκών προορισμών. Μάλιστα, το πρώτο γκρουπ των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ η Γαλλία αναμένει να την επισκεφτούν ως το τέλος του χρόνου 600.000 Κινέζοι τουρίστες.

Αυτή η μεγάλη αύξηση του αριθμού αναχωρήσεων από την Κίνα γεννά νέες ευκαιρίες για όσους διοργανώνουν παγκόσμιες εκδηλώσεις. Η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για εξερχόμενο τουρισμό από την Κίνα θα γίνει το 2005. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τη βρετανική εταιρία Rising Star Exhibitions, ονομάζεται Beijing International Travel and Tourism Market (BITTM), και θα γίνει στο Πεκίνο από τις 20 – 23 Απριλίου 2005. Η BITTM έχει ήδη μεγάλη υποστήριξη από όλη τη τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, καθώς οι ειδικοί αναμένουν να προσελκύσει πάνω από 30.000 επαγγελματίες από όλη τη Κίνα.

Στην BITTM θα συμμετέχει και η Ελλάδα με κεντρικό περίπτερο με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Επίσης, πολλοί τουριστικοί επαγγελματίες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα είναι η εταιρία Travel Media Applications (TMA).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024