Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΧρέη ύψους 2 εκατ. ευρώ άφησε ο Golden Sun στη Ρόδο

Χρέη ύψους 2 εκατ. ευρώ άφησε ο Golden Sun στη Ρόδο

Ακόμα περισσότερα, από όσα είχαν υπολογιστεί αρχικά, φαίνεται να είναι τα τουριστικά γραφεία της Ρόδου, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, μετά τη χρεοκοπία του τουριστικού πρακτορείου “Golden Sun Holidays”, σύμφωνα με […]

Ακόμα περισσότερα, από όσα είχαν υπολογιστεί αρχικά, φαίνεται να είναι τα τουριστικά γραφεία της Ρόδου, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, μετά<...> τη χρεοκοπία του τουριστικού πρακτορείου “Golden Sun Holidays”, σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εφημερίδας Ροδιακή.

Τα χρέη, που άφησε το “Golden Sun” στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Ρόδου υπολογίζεται ότι φθάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του νησιού να βρίσκονται σε απόγνωση. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 60 ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και 20 περίπου ξενοδόχοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη, που άφησε το τουριστικό πρακτορείο.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι φέτος ήταν μία κακή χρονιά για τον τουρισμό, οι συνέπειες από τα χρέη αυτά είναι τρομακτικές. Αρκετοί από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχείων, βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση και επιχειρούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Ήδη έχουν αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο κ. Σέργιο Αναστασιάδη και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση με νομικό γραφείο του Λονδίνου, για να αναλάβει την υπόθεση. Εκ των πραγμάτων όμως, τα περιθώρια για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, οι άνθρωποι είναι ελάχιστα έως και μηδαμινά, επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Πέραν του συγκεκριμένου θέματος, οι συνεχόμενες φήμες για πιθανές πτωχεύσεις και άλλων τουριστικών πρακτορείων έχουν προκαλέσει εύλογο κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού στους τουριστικούς παράγοντες της Ρόδου. Ανάλογο κλίμα υπάρχει και για την πορεία της τουριστικής σεζόν του 2005, για την οποία οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι και τόσο καλές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024