Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsThomson: λανθασμένη αποδείχθηκε η πολιτική κατά των εκπτώσεων

Thomson: λανθασμένη αποδείχθηκε η πολιτική κατά των εκπτώσεων

Ένταση δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του Thomson με την αλυσίδα των ταξιδιωτικών του πρακτόρων Lunn Poly μετά από τη νέα πολιτική κατά των εκπτώσεων που οδηγήθηκε στην αποτυχία. Ο υπεύθυνος του […]

Ένταση δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του Thomson<.> με την αλυσίδα των ταξιδιωτικών του πρακτόρων Lunn Poly μετά από τη νέα πολιτική κατά των εκπτώσεων που οδηγήθηκε στην αποτυχία<...>.

Ο υπεύθυνος του Thomson, Peter Rothwell, δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Shaun Powell, ο οποίος είχε υποστηρίξει πολύ την πολιτική κατά των εκπτώσεων, βρέθηκε τελικά σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και έφερε και την ίδια την εταιρία σε πολύ άσχημη θέση, μειώνοντας με την συγκεκριμένη πολιτική, την ανταγωνιστικότητά της. Στάθηκε τελικώς αδύνατον να προωθηθεί η πολιτική της εταιρίας κατά των εκπτώσεων και να ξεπεράσει τα κύματα εκπτώσεων από τους ανταγωνιστές. Ο Rothwell, απέκλεισε την πιθανότητα αντικατάστασης του εμπνευστή της ιδέας κατά των εκπτώσεων, του Powell και τόνισε ότι όλοι του συμπαραστέκονται και είναι δίπλα του.

Η 'μεγάλη ιδέα' του Thomson έχασε εντελώς το νόημά της, μετά από την λάθος κίνηση που έγινε τρεις εβδομάδες μετά την προώθηση των πωλήσεων του καλοκαιριού του 2002. Αντί να καταργήσει εντελώς τις προσφορές, σύμφωνα με τη νέα του πολιτική, ο Thomson, αύξησε τις εκπτώσεις του από 15% στο ποσοστό των 25%. Κι έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει έδαφος και τίποτα παραπάνω.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι και η στάση που κράτησε η εταιρία που ανήκει στον Thomson, η Lunn Poly, η οποία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, από την μία υποστηρίζοντας την ιδέα του κ. Powell και από την άλλη όντας υποχρεωμένη να υποστηρίξει και τις τεράστιες εκπτώσεις κάποιων συνεργατών της. Έπρεπε να κρατηθεί μια ισορροπία και όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεγάλη ένταση στις σχέσεις των δυο εταιριών. Παρόλα αυτά, ο Rothwell δεν συμφωνεί με τις κατηγορίες κατά του Powell που υποστηρίζουν ότι εξέθεσε μια υπεροπτική πλευρά του Thomson, ενώ αντίθετα ο Powell θέλησε την συγκεκριμένη πλευρά να την μειώσει.

Συγκεκριμένα ο Rothwell δήλωσε ότι 'ο Powell δεν έκανε καθόλου διεθνείς δημόσιες σχέσεις και όντως ίσως έχει αναστατώσει κάποια άτομα, όμως είναι ένας πολύ σκληρός διαπραγματευτής και τέτοια στελέχη χρειάζεται ο Thomson.'

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024