Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΣρι Λάνκα: Μισό εκατομμύριο tuk tuk μετατρέπονται σε ηλεκτροκίνητα
Περιβάλλον

Σρι Λάνκα: Μισό εκατομμύριο tuk tuk μετατρέπονται σε ηλεκτροκίνητα

Ένα ηλεκτρικό tuk tuk μπορεί να διανύσει 80-100 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η Σρι Λάνκα εγκαινίασε την περασμένη Πέμπτη ένα σχέδιο για την μετατροπή μισού εκατομμυρίου ταξί tuk tuk σε ηλεκτροκίνητα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τη βοήθεια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Το έργο παρουσιάστηκε στη Werahera, μια πόλη στα περίχωρα του Κολόμπο, από τον υπουργό Μεταφορών Bandula Gunawardane και αξιωματούχους του UNDP, στους οποίους έγινε επίδειξη ενός βενζινοκίνητου tuk tuk που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό.

→Ταϊλάνδη: Τα tuk-tuk γίνονται «πράσινα» – Αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα

«Στη Σρι Λάνκα, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται από την περιορισμένη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή ενέργεια ενισχύει την ανάγκη να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επίσης να εγκαταλείψουμε σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του UNDP στη Σρι Λάνκα, Asuza Kubota.

Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο tuk tuks να κινούνται με βενζίνη στη χώρα, η στροφή προς πιο πράσινα και πιο καθαρά οχήματα θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Σρι Λάνκα και θα μείωνε την εξάρτησή της από τις εισαγωγές καυσίμων – κάτι για το οποίο αγωνιζόταν επί μήνες να πληρώσει όταν τα αποθέματα της χώρας έπεσαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Το UNDP πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη μετατροπή της πρώτης παρτίδας των 200 βενζινοκίνητων tuk tuk στο πλαίσιο του έργου, και ο οργανισμός του ΟΗΕ και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα θα καταστρώσουν σχέδια για τα υπόλοιπα οχήματα με βάση τα αποτελέσματα της εξάπλωσης.

Ένα ηλεκτρικό tuk tuk μπορεί να διανύσει 80-100 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Αλλά με πολύ λίγες εγκαταστάσεις φόρτισης, οι οδηγοί tuk tuk της Σρι Λάνκα είναι επιφυλακτικοί ότι αυτό είναι πρακτικό.

«Αν απομακρυνθούμε από το σταθμό, τι θα συμβεί; Αν πάμε σε μια ενοικίαση 150 χιλιομέτρων, θα κολλήσουμε στα μισά της διαδρομής», αναρωτιέται ο Jagath Pushkumara, οδηγός ταξί tuk tuk.

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023