Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Εθελοντής' για τον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας
Τουριστική πολιτική

'Εθελοντής' για τον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Κίνας κ. Xi Jinping συναντήθηκε χθες στη Ρόδο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συζήτησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στον τουρισμό.

“Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας” επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping (Σι Τζινπίνγκ), στη συνάντηση που είχε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, στο κάστρο των Ιπποτών στο νησί της Ρόδου, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

“Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν μία φυσική φιλία και φυσικά πολύ στενά συναισθήματα μεταξύ τους. Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλική και η πιο αξιόπιστη χώρα μέσα στην Ευρώπη για την Κίνα”, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας, χαρακτηρίζοντας άριστες τις ελληνοκινεζικές σχέσεις. “Ο πολιτισμός και οι αξίες των δύο χωρών είναι ακρογωνιαίοι λίθοι που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας”, δήλωσε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά την συνάντηση στο Κάστρο των Ιπποτών ο Κινέζος πρόεδρος ξεναγήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Αιγαίου που βρίσκεται στην οδό Ιπποτών, ενώ κατά την έξοδό του επευφημήθηκε από ομάδα Κινέζων που βρίσκονται και εργάζονται στη Ρόδο.

Νωρίτερα, ο κ. Xi Jinping συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συζήτησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στον τουρισμό. “Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τη ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024