Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Δέσμη μέτρων γι’ αποφυγή της κρίσης στον τουρισμό

Κύπρος: Δέσμη μέτρων γι’ αποφυγή της κρίσης στον τουρισμό

Δέσμη μέτρων αποφάσισε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, με σκοπό τη μείωση των αρνητικών συνεπειών για τον τουρισμό της Κύπρου μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ […]

Δέσμη μέτρων αποφάσισε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, με σκοπό τη μείωση των αρνητικών συνεπειών για τον τουρισμό<...> της Κύπρο<.>υ μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και την έναρξη των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας 'Σημερινή', το υπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ζητάει από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 5 εκατ. Λίρες Αγγλίας για την αποτροπή Δυσμενέστερων εξελίξεων και προτείνει τις ακόλουθες ενέργειες: Συνέχιση της λειτουργίας του Σχεδίου κινήτρων για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, με την ακόλουθη διαφοροποίηση: Αντί της επιστροφής στον οργανωτή ταξιδίων του φόρου επιβίβασης, που ανέρχεται σε 7 λίρες ανά επιβάτη, και της επιδότησης όλων των πρόσθετων περιηγητών που θα φέρει στην Κύπρο με το ποσό των 12 λιρών, να επιδοτούνται όλοι οι περιηγητές με το ποσό των 12 λιρών.
Εξομοίωση των τελών προσγείωσης του αεροδρομίου Λάρνακας μ' εκείνα του αεροδρομίου Πάφου.
Ενίσχυση των πιστώσεων της χειμερινής διαφημιστικής εκστρατείας του Κ.Ο.Τ.
Παραχώρηση, από το κράτος ποσού ύψους 250.000 λιρών, για ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του χειμώνα.
Επιχορήγηση, από τις Κυπριακές Αερογραμμές, των οργανωτών ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας με ποσό 20 λιρών ανά άτομο, για κάθε πρόσθετο επιβάτη, που θα φέρουν στην Κύπρο με τα αεροπλάνα της εταιρίας.
Παραχώρηση από μέρους των ξενοδόχων ενός δωρεάν δωματίου για κάθε δέκα δωμάτια που θα γεμίζει ο οργανωτής ταξιδίων.
Εκτός, από το πρώτο σκέλος των μέτρων, δηλαδή της διαφοροποίησης των κινήτρων τα υπόλοιπα τέσσερα μέτρα παραμένουν τα ίδια με πέρσι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ όσο και οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο Σχέδιο αυτό, επειδή έχουν παραχωρήσει άλλης μορφής κίνητρα στους οργανωτές ταξιδίων. Σύμφωνα μ' εκτιμήσεις, που εμπεριέχονται στο έγγραφο που παρέδωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Ρολάνδης, αναμένεται ο Οκτώβρης, να είναι μειωμένος κατά 10%, ο Νοέμβρης κατά 30% και ο Δεκέμβρης κατά 20%. Τα ποσοστά αυτά ισοδυναμούν με 85.000 αφίξεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024