Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση προβλέπεται για την Κύπρο

Μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση προβλέπεται για την Κύπρο

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα οι Κύπριοι ξενοδόχοι πιέζονται να πουλήσουν με πολύ μειωμένες τιμές αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 20% στην τουριστική κίνηση του νησιού. […]

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα οι Κύπριοι ξενοδόχοι πιέζονται να πουλήσουν με πολύ μειωμένες τιμές αφού οι προβλέψεις<...> κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 20% στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Αυτή η εκτίμηση, που προέρχεται από τους ξενοδοχειακούς κύκλους, είναι με βάση τις προκρατήσεις που υπήρχαν πέρσι για την Κύπρο την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ενώ τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου η προσέλευση ξένων τουριστών ήταν κατά 15% λιγότερη από πέρσι. O γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ξενοδόχων, Zαχαρίας Iωαννίδης, δήλωσε από την Πάφο ότι οι ξενοδόχοι απαιτούν από την Kυβέρνηση, εδώ και τώρα, να λάβει δραστικά μέτρα στήριξής τους πριν είναι αργά, γιατί θα κλονιστεί το σύνολο της κυπριακής οικονομίας.

H Kυβέρνηση, τόνισε ο κ. Iωαννίδης, δε θα πρέπει να αναμένει από τους ξενοδόχους να ξεπουληθούν σε ξένους τουριστικούς οργανισμούς με πολύ μειωμένες τιμές, μόνο και μόνο για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Kύπρο, αλλά να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία. O γενικός διευθυντής του ΠAΣYΞE έριξε το γάντι, προκαλώντας την Kυβέρνηση να καταργήσει σαν πρώτο μέτρο την εξειδικευμένη φορολογία του 3% που πληρώνουν οι ξενοδόχοι στον Kυπριακό Oργανισμό Tουρισμού, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.

“Nα αναφέρω μόνο”, είπε ο κ. Iωαννίδης, “ότι μετά την κρίση του Kόλπου, που αναγκαστήκαμε να ρίξουμε κατά πολύ τις τιμές, χρειαστήκαμε έξι με επτά χρόνια για να καταφέρουμε να τις επαναφέρουμε σε αξιοπρεπή επίπεδα.

H προβολή και διαφήμιση κάθε χώρας”, συμπλήρωσε ο κ. Iωαννίδης, “είναι εθνική υπόθεση και δεν αφορά μόνο όσους ασχολούνται με την Tουριστική Bιομηχανία”. Aναφερόμενος, εξάλλου, στους λόγους που το τουριστικό ρεύμα προς την Kύπρο είναι μειωμένο σε σχέση με την περσινή χρονιά, αναφέρθηκε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις HΠA και την οικονομική ύφεση που ήρθε σαν συνεπακόλουθο του τρομοκρατικού κτυπήματος στις HΠA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024