Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠερικοπή δρομολογίων προς Κρήτη – Κέρκυρα από Δανία λόγω απόσυρσης της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες

Περικοπή δρομολογίων προς Κρήτη – Κέρκυρα από Δανία λόγω απόσυρσης της Ryanair

Η Ryanair αποσύρει αεροσκάφη, πιλότους και πληρώματα από το αεροδρόμιο Billund της Δανίας σε άλλες βάσεις και περικόπτει κάποια δρομολόγια από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Μεταξύ των δρομολογίων αυτών είναι και δύο προς Κέρκυρα και Κρήτη, από τις 30 Ιουλίου.

Η ιρλανδική Ryanair αποσύρει τα αεροσκάφη, τους πιλότους και τα πληρώματά της από το αεροδρόμιο Billund της Δανίας σε άλλες βάσεις και περικόπτει κάποια δρομολόγια από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, μετά από προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Δανίας ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί οι εργαζόμενοι του αερομεταφορέα δεν αμείβονται βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας της χώρας.

Η Ryanair απέσυρε το μοναδικό της αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Κοπενγχάγης την Τρίτη 14 Ιουλίου και είχε δηλώσει ότι θα κάνει το ίδιο και στο Billund αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου, εάν τα σωματεία δεν ανέστειλαν την απεργία τους σήμερα (πράγμα που δεν έγινε).

Ύστερα από την απόσυρση από το Billund, η Ryanair δε θα έχει καμία βάση στη Δανία, διατηρώντας τα περισσότερα δρομολόγιά της εκτός της χώρας, ενώ θα συνεχίσει να πετά με αεροσκάφη και πληρώματα βασισμένα σε Βρετανία, Λιθουανία και Ιρλανδία.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary υπεραμύνθηκε της απόφασης της εταιρείας. “Οι άνθρωποί μας δεν θέλουν να καταγραφούν στα δανέζικα σωματεία γιατί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Δανίας – η οποία ήταν επιτυχημένη σε κορυφαίες δανέζικες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Cimber Air, Sterling και Maersk– θα απαιτούσε από εμάς να περικόψουμε τους μισθούς τους”.

Από τα δρομολόγια που περικόπτονται, δύο ελληνικά νησιά επηρεάζονται φέτος το καλοκαίρι (από τις 30 Ιουλίου), η Κρήτη και η Κέρκυρα, ενώ άλλα δρομολόγια θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, μερικά άλλα δρομολόγια που εξυπηρετούν το Billund θα περικοπούν σταδιακά τον χειμώνα 2015-16.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024