Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑυξητική η ροή κρατήσεων τουριστών προς την Ελλάδα
Τάσεις

Αυξητική η ροή κρατήσεων τουριστών προς την Ελλάδα

Οι τουριστικοί φορείς επισημαίνουν ότι οι κρατήσεις που είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα πλέον κινούνται ανοδικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος υπογράμμισε, ότι “από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων, που όπως είπε δεν ήταν και το βασικό πρόβλημα των προηγούμενων 15 ημερών”. Και συμπλήρωσε: “Δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτή την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική”. Βέβαια “για τις επόμενες μέρες θα μιλάμε για ομαλοποίηση” συμπλήρωσε. Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι “όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση”. Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι “με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα. Αν πετύχουμε τις 24 εκατ. αφίξεις θα είναι επιτυχία”.

Και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι “ο ρυθμός των κρατήσεων θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024