Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΧωρίς εισιτήριο θα μετακινούνται οι κάτοικοι άγονων γραμμών

Χωρίς εισιτήριο θα μετακινούνται οι κάτοικοι άγονων γραμμών

Την μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής χωρίς οικονομική επιβάρυνση με τα ακτοπλοϊκά μέσα εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στη Βουλή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

Την μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής χωρίς οικονομική επιβάρυνση με τα ακτοπλοϊκά μέσα<...>εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στη Βουλή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα.

Από την άλλη, αναφερόμενος στο θέμα των `αριστοκρατικών μισθών` των λιμενεργατών ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού κάλεσε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν αν υποστηρίζουν τέτοιους μισθούς είπε χαρακτηριστικά ότι “τους πρότεινα να έχουν μισθό ίσον με αυτόν του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ή διευθυντή νοσοκομείου και το αρνήθηκαν. Τι θέλουν; Να παίρνουν δυο φορές το μισθό του αμερικανού προέδρου;”.

“Ο λόγος που κάνετε αυτή την έντονη επίθεση στους αριστοκράτες λιμενεργάτες, όπως τους αποκαλέσατε είναι γιατί θέλετε να απαλλάξετε το λιμάνι του Πειραιά από τα βάρη, να αντικαταστήσετε τη σταθερή δουλειά με την προσωρινή και με οκτάμηνο. Και εμείς σας ρωτάμε γιατί τόσα χρόνια από το 1998 δεν έχουν γίνει προσλήψεις;” επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Ορέστης Κολοζώφ.

Στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΝ, κ. Γιάννη Δραγασάκη αν η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με προτροπή της κυβέρνησης, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε αρνητικά. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι οι μισθοδοσίες τους είναι παράνομες αλλά ότι είναι έξω από λογικές συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024