Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΝέο βίντεο από το Costa Concordia στη δημοσιότητα
Αμηχανία στη "γέφυρα" του Costa Concordia

Νέο βίντεο από το Costa Concordia στη δημοσιότητα

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο των πρώτων κρίσιμων λεπτών μετά την πρόσκρουση σε ύφαλο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ερασιτεχνικό βίντεο εννέα λεπτών γυρίστηκε από αγνώστων στοιχείων επιβαίνοντα, τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου, στην περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia και απεικονίζει τον καπετάνιο Fransesco Schettino και τους 12 στενότερους συνεργάτες του, λιγότερο από 30 λεπτά αφότου έγινε η πρόσκρουση σε ύφαλο κοντά στην ακτή του νησιού Τζίλιο.

Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να αποβεί μεγάλης σημασίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το ναυάγιο που διενεργεί η εισαγγελία στο Γκροσέτο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Το ίδιο βίντεο πρόβαλε και το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, σε νέο ρεπορτάζ για το ναυάγιο που είχε απολογισμό συνολικώς 32 νεκρούς (όμως, οι 15 σοροί δεν έχουν, ακόμα, βρεθεί). Πάνω στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν εκείνη τη νύχτα 4.229 άνθρωποι, 40 εθνικοτήτων.

Στο βίντεο ο καπετάνιος Schettino και οι 12 σπουδαιότεροι υφιστάμενοί του κοιτάζουν τα όργανα πλεύσης, τηλεφωνούν, συνομιλούν, ήρεμα αρχικώς, πολύ νευρικά κατόπιν, καθώς ενημερώνονται από το διαμέρισμα του μηχανοστάσιου. “Μπαίνουν νερά στην περιοχή του μηχανοστάσιου και οι κινητήριες μηχανές μας… πάνε κατά διαόλου, είναι πιά εκτός λειτουργίας”, ακούγεται να λέγεται στο βίντεο. “Πόσο απέχουμε τώρα από το νησί;”, ρωτά μέλος του επιτελείου του Schettino. “Ας πλησιάσουμε περισσότερο το νησί, να αγκυροβολήσουμε, να δούμε …”, λέει άλλος άμεσος συνεργάτης του Schettino.

“Καπετάνιε…Παίρνουν πρωτοβουλία! οι άνθρωποι στα καταστρώματα, επιβιβάζονται μόνοι τους στις βάρκες”, λέει τρίτο πρόσωπο. “Σύμφωνοι”, περιορίζεται να πει ο Schettino. “Και τώρα, τί στο καλό θα κάνουμε Θεέ μου;”, συμπληρώνει σχεδόν αμέσως παρακείμενος αξιωματικός γέφυρας του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024