Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςFVW: Η Ελλάδα θα στραφεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για να καλύψει το κενό των μειωμένων κρατήσεων

FVW: Η Ελλάδα θα στραφεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για να καλύψει το κενό των μειωμένων κρατήσεων

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκυρης τουριστικής γερμανικής εφημερίδας FVW η Ελλάδα θα στραφεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για να καλύψει το κενό των μειωμένων κρατήσεων στην Γερμανία. Ενώ […]

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκυρης τουριστικής γερμανικής εφημερίδας FVW η Ελλάδα θα στραφεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής<...> για να καλύψει το κενό των μειωμένων κρατήσεων στην Γερμανία.

Ενώ οι ξενοδόχοι ανησυχούν γιατί οι κρατήσεις είναι μειωμένες, οι μεγάλοι Tour Operators προβλέπουν ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα στραφούν προς την Ισπανία και αφού αυτή γεμίσει θα συνεχίσουν με την Τουρκία, δίνοντας στην Ελλάδα την θέση του χαμένου. Ο συνολικός αριθμός των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, τον δεύτερο κατά σειρά προορισμό καλοκαιρινών διακοπών μετά την Ισπανία, θα παγιωθεί στα 2,5 εκατ. τουρίστες.

Η TUI αναμένει να στείλει στην Ελλάδα τον ίδιο αριθμό τουριστών με πέρσι, ενώ ο FTI έχει λιγότερες κρατήσεις από τις αναμενόμενες, και ο τελικός του αριθμός θα είναι μικρότερος από ότι είχε σχεδιαστεί. Ο Neckermann είναι 'πολύ ευχαριστημένος' όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος τους στην FVW, παρόλο που οι κρατήσεις για την Ρόδο είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με τα περσινά πλάνα της εταιρίας. Ο Alltours αναμένει μια μικρή αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά που μετέφερε 234.000 τουρίστες στην Ελλάδα, αριθμός που είναι μικρότερος κατά 2,5% σε σχέση με το 1999. Ο εξειδικευμένος Tour Operator για την Ελλάδα Attika Reisen ανακοίνωσε ότι αναμένει να παρουσιάσει αύξηση διψήφιου ποσοστού, γεγονός που βασίζεται κυρίως στο 70% των επαναλαμβανόμενων πελατών που έχει. Υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει το 2001 περίπου 56.000 τουρίστες. Οι προοπτικές για το 2002 παρουσιάζονται καλύτερες σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Attika Reisen κ. Μιχάλη Καραβά, μιας και οι τιμές των ξενοδοχείων αναμένεται να μην αυξηθούν μετά από μία φτωχή χρονιά.

Οι Γερμανοί tour operators περιμένουν ότι οι πελάτες τους θα στραφούν στην Ελλάδα αφού γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Τουρκίας και προβλέπουν ότι και σε αυτή την περίπτωση θα προτιμήσουν την Ισπανία λόγω καλύτερης υποδομής. Παρόλο που τα ελληνικά ξενοδοχεία βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους προσφέροντας προγράμματα ψυχαγωγίας, σπορ, αλλά και προγράμματα για παιδιά, υπάρχουν παράπονα ότι η χώρα παραμένει πίσω σε σχέση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς. Προσθέτουν δε, ότι ενώ ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά για το νέο αεροδρόμιο που άνοιξε στα Σπάτα τον περασμένο Μάρτιο, τα υπόλοιπα αεροδρόμια σε πολλούς παραθεριστικούς νησιωτικούς προορισμούς χρειάζονται εκσυγχρονισμό και οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και της Ρόδου προχωρούν με πολύ βραδείς ρυθμούς.

Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Έλληνες ξενοδόχοι παρουσιάζονται αισιόδοξοι θεωρώντας ότι θα επωφεληθούν από την έξαρση των κρατήσεων στη γειτονική Τουρκία όταν τα ξενοδοχεία της εξαντλήσουν την δυναμικότητά τους.

Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα με μεσότιτλο αναφέρει ότι «Οι Έλληνες πληρώνουν για να φέρουν τουρίστες εκτός τουριστικής περιόδου» αναφερόμενοι στην κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να επιδοτήσει τους tour operators που θα φέρουν τουρίστες στους εκτός αιχμής μήνες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Γερμανός tour operator ITS δηλώνει επιφυλακτικός στην κίνηση αυτή διότι ούτως η άλλως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στα νησιά δεν είναι ανοικτά τους εκτός τουριστικής αιχμής μήνες. Ο διευθυντής του Attika Reisen κ. Μιχάλης Καραβάς όμως θέτει το πρόβλημα σε άλλο επίπεδο αναφέροντας στην εφημερίδα ότι ο χειμερινός τουρισμός θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο αν άρχιζαν πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία προς την Κρήτη και τη Ρόδο, επισημαίνοντας ότι η ακριβή και περίπλοκη μεταφορά εμποδίζει τις ανταγωνιστικές τιμές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024