Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα εκτός των κορυφαίων προορισμών της διεθνούς GLBT κοινότητας
Η Αθήνα δεν εμφανίζεται ούτε και μεταξύ των 20 κορυφαίων city break προορισμών

Η Ελλάδα εκτός των κορυφαίων προορισμών της διεθνούς GLBT κοινότητας

Η Ελλάδα δε βρίσκεται πλέον στο top10 των χωρών που οι γκέι τουρίστες ενδιάφερονται να επισκεφθούν για διακοπές την επόμενη τριετία.

Οι γκέι και οι λεσβίες τουρίστες και τουρίστριες, οι οποίοι για δεκαετίες συνέρρεαν στα νησιά της Μυκόνου και της Λέσβου, έχουν αφαιρέσει την Ελλάδα από τη λίστα των κορυφαίων προορισμών, λόγω των διακρίσεων, σύμφωνα με τις έρευνες από το Άμστερνταμ με βάση Consulting OutNow.

Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα απέτυχε να βρίσκεται στο top10 των χωρών που οι γκέι τουρίστες ενδιάφερονται να επισκεφθούν για διακοπές την επόμενη τριετία. Η Αθήνα δεν εμφανίζεται ούτε και μεταξύ των 20 κορυφαίων city break προορισμών.

Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι σκοπεύει να ενισχύσει τον τουρισμό και να αλλάξει το νόμο ώστε η Ελλάδα να ακολουθήσει τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά στην αναγνώριση συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.

“Τα δικαιώματα δεν κοστίζουν πολλά από οικονομική άποψη, αλλά συνεισφέρουν πολλά στην προώθηση των χωρών που τα εγκρίνουν”, δήλωσε ο Martin Christensen, επικεφαλής της Ομάδας για τα Δικαιώματα ILGA-Europe, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024