Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomson μπαίνει στο real estate πουλώντας εξοχικά σπίτια

Ο Thomson μπαίνει στο real estate πουλώντας εξοχικά σπίτια

Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια κατοικία στον ήλιο, ο γνωστός τουριστικός οργανισμός Thomson ανακοίνωσε ότι ξεκινά την πώληση εξοχικών σπιτιών εκτός Αγγλίας, σύμφωνα με τον βρετανικό […]

Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια κατοικία στον ήλιο, ο γνωστός τουριστικός οργανισμός Thomson ανακοίνωσε<...> ότι ξεκινά την πώληση εξοχικών σπιτιών εκτός Αγγλίας, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Η εταιρία, αρχικά, θα προσφέρει σπίτια, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, και την Κύπρο μέσω του πολύ μεγάλου δικτύου πωλήσεων που διαθέτει με τα καταστήματα της στα κεντρικά σημεία των πόλεων. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως πολύ σοβαρή στροφή στις δραστηριότητες της εταιρίας.

Παράλληλα, ο Miles Morgan διευθυντής Marketing της Thomson χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως `φυσικό βήμα`. “Κυρίως λόγω των αυξητικών τάσεων του ταξιδιού χαμηλού κόστους, των τηλεοπτικών προγραμμάτων που προωθούν τη διαβίωση στο εξωτερικό και της τάσης που υπάρχει για επενδύσεις σε ακίνητα αντί σε συντάξεις, η αγορά ενός σπιτιού στο εξωτερικό είναι μια ρεαλιστική κατάσταση για αρκετούς ανθρώπους”, τονίζει ο κ. Morgan. Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο τουριστικός κλάδος έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια αναγκάζοντας τους τουριστικούς πράκτορες στην διεύρυνση των προϊόντων που πουλούν.

Η κίνηση αυτή δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που έκανε ο Thomson σε 1.600 πελάτες του από τους οποίους το 55% απάντησαν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν σπίτι στο εξωτερικό, είτε για κύρια κατοικία, είτε για εξοχική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Thomson, η αύξηση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, και η σχετικά χαμηλή τιμή αγοράς σπιτιού στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει μια τάση αγοράς ακίνητης περιουσίας στο εξωτερικό φθάνοντας μάλιστα στο βαθμό περίπου μισό εκατομμύριο Βρετανοί να έχουν ήδη αγοράσει σπίτι σε Μεσογειακές χώρες, οι μισοί εκ των οποίων στην Ισπανία. Ειδικοί στον τουριστικό κλάδο αναφέρουν ότι η τάση αυτή ευθύνεται για την μείωση των πωλήσεων των ταξιδιών `πακέτων`.

Η Thomson, που έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την εταιρία Parador Properties, ελπίζει να πουλήσει 1.000 σπίτια κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου των πωλήσεων, προσφέροντας μάλιστα και ένα virtual tour στους ενδιαφερόμενους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024