Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΌλο και περισσότεροι Βρετανοί ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους
World Travel Market

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Η ζήτηση για πακέτα διακοπών, που περιλαμβάνουν ειδική μέριμνα και για τακατοικίδια ζώα, στο πλαίσιο του ταξιδιού, εμφανίζεται ανοδική, ενώ ήδη πολλά ξενοδοχεία σε […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2007: Η ζήτηση για πακέτα διακοπών, που περιλαμβάνουν ειδική μέριμνα και για τακατοικίδια ζώα, στο πλαίσιο του ταξιδιού, εμφανίζεται ανοδική, ενώ ήδη πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο επιτρέπουν<...>την είσοδο στα ζώα, προσφέροντας τους πλήθος ανέσεων. Οι Βρετανοί μάλιστα είναι από τους πρώτους, που επωφελούνται αυτών των υπηρεσιών, αφού χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τα αγαπημένα τους κατοικίδια, ενώ αυτή η τάση θα είναι εντονότερη τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε η κα Fiona Jeffery, Chairman της World Travel Market.

Το World Travel Market Global Trends Report 2007, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με την εταιρία Euromonitor International, κατέδειξε πως τα ξενοδοχεία στην Βρετανία προετοιμάζονται για την ικανοποιήση της νέας αυτής τάσης. “Μερικά ξενοδοχεία” σημείωσε η κα Jeffery “ήδη προσφέρουν διαμονή και φροντίδα σε σκύλους, γάτες και πτηνά, όπως επίσης και σε μεγαλύτερα ζώα, όπως πόνυ και άλογα”.

Ο αριθμός των κατοικίδιων στη Βρετανία εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 49 εκατομμύρια φέτος, με τους ιδιοκτήτες τους να ξοδεύουν περίπου 2,7 δισ. δολάρια.

“Στα επόμενα δύο χρόνια υπολογίζουμε πως θα δούμε πολλούς ξενοδόχους να προσφέρουν φιλικές προς τα ζώα υπηρεσίες” ανέφερε ο κ. Clement Wong, Euromonitor International’s Global and Tourism Research Manager. Και πρόσθεσε: “Λαμβάνοντας υπόψιν την επιτυχία του PAW (Pets are Welcome) στις Η.Π.Α., που προσφέρεται από την αλυσίδα Starwood’s W Hotels, ίσως δούμε και άλλες διεθνείς αλυσίδες στο μέλλον να αναγνωρίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης αυτού του κλάδου ταξιδίων. Το σίγουρο είναι πάντως πως η βρετανική αγορά θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την εξέλιξη αυτή”.

“Μπορεί να είναι αβέβαιο αν η Βρετανία θα ακολουθήσει πλήρως το παράδειγμα της Αμερικής, εκδίδοντας μέχρι και ειδικά περιοδικά για ταξίδια με κατοικίδια, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τα ξενοδοχεία να εκμεταλλευτούν την τάση αυτή, διευρύνοντας τις υπηρεσίες τους προς τη νέα αυτή αγορά ταξιδιωτών, που δεν αποχωρίζονται τα αγαπημένα τους ζώα ούτε και στις διακοπές” σημείωσε η κα Jeffery.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024