Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουρκία: Αύξηση του τουρισμού κατά 20%

Τουρκία: Αύξηση του τουρισμού κατά 20%

Ρεπορτάζ του ανταποκριτή των Τάιμς D. Frantz από το παραθαλάσσιο χωριό Καλκάν της ΝΔ Τουρκίας αναφέρεται στην προβλεπόμενη σημαντική αύξηση κατά 20% περίπου, της τουριστικής κίνησης στη χώρα, με την […]

Ρεπορτάζ του ανταποκριτή των Τάιμς D. Frantz από το παραθαλάσσιο χωριό Καλκάν της ΝΔ Τουρκία<.>ς αναφέρεται στην προβλεπόμενη σημαντική αύξηση κατά 20%<...> περίπου, της τουριστικής κίνησης στη χώρα, με την εισροή 12,5 εκατ. Τουριστών, που οφείλεται κυρίως στην υποτίμηση της τουρκικής λίρας. Τα έσοδα του τουριστικού τομέα αναμένεται να ανέλθουν στα 10 δισ. δολ. ΗΠΑ, ενώ κατά την προσεχή πενταετία τα εν λόγω μεγέθη θα σημειώσουν σε σταθερή βάση, νέα αύξηση, με διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών προέρχεται από τη Γερμανία και ακολουθούν οι Ρωσία, Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία με τους 50.000 Αμερικανούς, που επισκέπτονται κατά μέσο όρο την Τουρκία, να κατέχουν την έκτη θέση.

Η τουριστική στρατηγική της Τουρκίας στοχεύει ιδιαίτερα στην προσέλκυση των Αμερικανών τουριστών που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και επισκέπτονται κυρίως την Κωνσταντινούπολη και περιοχές μεγάλου πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η ανταπόκριση αναφέρεται παράλληλα στις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς και στη διατήρηση του ιδιότυπου χαρακτήρα των χωριών και άλλων αγροτικών περιοχών, που αναμένεται να έχει η κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού παρά τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024