Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΙκανοποιημένοι οι επισκέπτες από τις υπηρεσίες των ελληνικών οινοποιείων
Έρευνα για τον Οινοτουρισμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ικανοποιημένοι οι επισκέπτες από τις υπηρεσίες των ελληνικών οινοποιείων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη έρευνα μεγάλης κλίμακας για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κίνητρα των επισκεπτών του οινοτουρισμού, το προφίλ τους, τη σχέση με το κρασί, τις αξιολογήσεις τους…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη έρευνα μεγάλης κλίμακας για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κίνητρα των επισκεπτών του<...> οινοτουρισμού, το προφίλ τους, τη σχέση με το κρασί, τις αξιολογήσεις τους για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και το βαθμό ικανοποίησης από την εμπειρία τους στο οινοποιείο. Παράλληλα, αποκαλύπτονται οι επιδράσεις της τουριστικής εμπειρίας στις αντιλήψεις, τις στάσεις και τις μελλοντικές προθέσεις συμπεριφοράς των επισκεπτών.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Αθηνά Νέλλα, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Ευάγγελου Χρήστου, πραγματοποιήθηκε την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου 2010 σε 18 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Ήπειρο, Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο, Σαντορίνη). Το δείγμα αποτελούταν από 517 επισκέπτες οινοποιείων, το 69% των οποίων ήταν Έλληνες ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες που συμμετείχαν προέρχονταν από 17 χώρες.

Συνολικά, οι επισκέπτες έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες των οινοποιείων, ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά των επισκεπτών που δήλωσαν πρόθεση επανεπίσκεψης και πρόθεση θετικών συστάσεων (word of mouth) σχετικά με την εμπειρία. Τέλος, από την έρευνα προκύπτει μια εναλλακτική πρόταση τμηματοποίησης της αγοράς των επισκεπτών του οινοτουρισμού, ο οποίος γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024