Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤα ΒορΟινά στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου 2024, στο Ζάππειο Μέγαρο
Εκθέσεις

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου 2024, στο Ζάππειο Μέγαρο

vorina

Με ανανεωμένη διάθεση και σε νέα τοποθεσία φέτος, στο Ζάππειο Μέγαρο, τα ΒορΟινά θα ενώσουν και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού ελληνικού κρασιού.

Τα ΒορΟινά της Αθήνας, η οινική εκδήλωση για το κρασί στην Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Voroina_Athina_2024

Πρόκειται για την ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος, των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές, και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου.

vorina

Στα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο πλούτος του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, από τον Όλυμπο στην Ήπειρο και από εκεί, σε όλη τη Μακεδονία. Οίνοι ξηροί λευκοί, blanc de noir,  orange, ροζέ και ερυθροί, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί ή σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι ένα μέρος μόνο των επιλογών που οι επισκέπτες της έκθεσης θα γευθούν.

Στις καλύτερες προτάσεις / Στα highlights των ΒορΟινών:

  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα κρασιά του τρύγου 2023 που ως γνωστόν, αποτέλεσε μια απαιτητική οινική χρονιά, με εξαιρετικά ωστόσο αποτελέσματα από τη Βόρειο Ελλάδα.
  • Το Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκδοχές και εκφράσεις.
  • Ποικιλίες που καλλιεργούνται μόνο στη Βόρειο Ελλάδα, από τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Λημνιό, μέχρι το Αμάσι και τη Νεγκόσκα.
  • Το λευκό χαρμάνι-στυλ των δραμινών κρασιών.
  • Τα κρασιά από τα υψηλότερα αμπελοτόπια της Ελλάδας.
  • Οι δύο μονοποικιλιακές ερυθρές ετικέτες αφρωδών της Ελλάδας, από γηγενείς ποικιλίες.
  • Πειραματικές ετικέτες που ακόμη δεν κυκλοφορούν καθώς και νεοκυκλοφόρητες.
  • Δημιουργίες βασισμένες σε διεθνείς ποικιλίες, εφάμιλλες του τόπου καταγωγής τους.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024