Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤο Άμστερνταμ κλείνει τέρμιναλ κρουαζιέρας για να «φρενάρει» τον μαζικό τουρισμό
Τουριστική Πολιτική

Το Άμστερνταμ κλείνει τέρμιναλ κρουαζιέρας για να «φρενάρει» τον μαζικό τουρισμό

Amsterdam-cruise-port

Η κίνηση του δημοτικού συμβουλίου ακολουθεί τη δράση για τον περιορισμό της δημόσιας χρήσης κάνναβης και την αποθάρρυνση των ξέφρενων πάρτι από νεαρούς Βρετανούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Άμστερνταμ αποφάσισε να κλείσει έναν τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο κέντρο της πόλης, η πιο πρόσφατη προσπάθεια περιορισμού του μαζικού τουρισμού στην ολλανδική πρωτεύουσα.

«Τα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια δε συνάδουν με τις βιώσιμες φιλοδοξίες της πόλης μας», ανέφερε μια δήλωση του κεντροδεξιού κόμματος D66, που έχει τη διακυβέρνηση της πόλης, μαζί με το Εργατικό Κόμμα PvdA και τους Πράσινους (GroenLinks).

Το D66 ανέφερε επίσης ότι η διέλευση των κρουαζιερόπλοιων δεν είναι συμβατή με τα σχέδια για μια νέα γέφυρα μεταξύ της ιστορικής νότιας συνοικίας της πόλης και της περιοχής Noord, σχέδια που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρόσφατων αναπτυξιακών έργων.

Άλλα πρόσφατα μέτρα για την αποκατάσταση της ησυχίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης περιλαμβάνουν την απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης στους δρόμους της περιοχής με τους οίκους ανοχής (red light district) .

Τον περασμένο Μάρτιο, το Άμστερνταμ ξεκίνησε την εκστρατεία «Stay Away», για να αποθαρρύνει τους τουρίστες που σχεδιάζουν πάρτι ναρκωτικά και αλκοόλ. Η πόλη εδώ και καιρό προσπαθεί να περιορίσει συμπεριφορές με αναταραχές και φασαρία, όπως τα stag πάρτι, ειδικά κοντά στην στη red light district, όπου εργάζονται οι ιερόδουλες.

Η εκστρατεία, που στόχευε νεαρούς Βρετανούς, περιλάμβανε διαδικτυακές διαφημίσεις που προειδοποιούσαν όσους αναζητούσαν αποδράσεις στο Άμστερνταμ για τις «συνέπειες της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της υπερβολικής κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ».  Οι συνέπειες αυτές περιλαμβάνουν χρηματικά πρόστιμα, σύλληψη, δημιουργία ποινικού μητρώου, νοσηλεία και προβλήματα υγείας, τονίζει η εκστρατεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024