Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCyprus Airways: Διπλασιασμός επιβατών τον φετινό Ιούνιο, από τον Ιούνιο του 2023
Αεροπορικές εταιρείες

Cyprus Airways: Διπλασιασμός επιβατών τον φετινό Ιούνιο, από τον Ιούνιο του 2023

Η εταιρεία μετέφερε τετραπλάσια κίνηση κατά τους πρώτους 6 μήνες σε σχέση με πέρυσι και 155% περισσότερη κίνηση κατά τους πρώτους 6 μήνες σε σύγκριση με το 2019.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Ιουνίου 2023, κατά τη διάρκεια του οποίου μετέφερε 59.110 επιβάτες, διπλασιάζοντας τα περσινά αποτελέσματα (Ιούνιος ’22: 29.979).

Τον περασμένο μήνα ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε 478 προγραμματισμένες πτήσεις (Ιούνιος ’22: 280 πτήσεις) και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 3%. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 (το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς), πριν από την έναρξη της πανδημίας, η Cyprus Airways μετέφερε 44% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες πτήσεις της και πραγματοποίησε 34% περισσότερες πτήσεις.

Με τα αποτελέσματα του Ιουνίου να έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, η αεροπορική εταιρεία είναι σε θέση να ανακοινώσει τα εξαμηνιαία στοιχεία της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Cyprus Airways μετέφερε 260.000 επιβάτες (προγραμματισμένες και τσάρτερ πτήσεις). Σε σύγκριση με τους 64.000 επιβάτες που μεταφέρθηκαν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η Cyprus Airways αύξησε τις δραστηριότητές της κατά περισσότερο από 300%. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 (πριν από την πανδημία), η Cyprus Airways μετέφερε 403.447 επιβάτες.

«Βρισκόμαστε πλέον στην κορύφωση του καλοκαιριού και λειτουργούμε σε 18 προορισμούς μας για το φετινό καλοκαίρι. Με περισσότερες από 60 εβδομαδιαίες πτήσεις σε διάφορους προορισμούς, έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πρόγραμμα για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Paul Sies, διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways.

«Η πυκνή κίνηση στα αεροδρόμια και στους αεροδιαδρόμους αποτελεί από μόνη της πρόκληση. Επίσης, η χρήση μισθωμένης χωρητικότητα από την αεροπορική εταιρεία Nordica, μας βοήθησε μεν μενα αυξήσουμε τον αριθμό των πτήσεων μας, όμως αυτό δεν μας επέτρεψε να τηρήσουμε τα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει από την χρήση του δικού μας στόλου. Απολογούμαστε σε όλους όσοι επηρεάστηκαν ή βίωσαν μια τέτοια καθυστέρηση.

Τους τελευταίους δύο μήνες εργαστήκαμε σκληρά σε ένα έργο αναβάθμισης και ανανέωσης του στόλου των αεροσκαφών μας. Σε λίγες ημέρες θα καλωσορίσουμε το προηγμένο αεροσκάφος Airbus A220 στο στόλο μας. Αυτό θα μας βοηθήσει αναμφίβολα να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία πτήσης, βελτιώνοντας παράλληλα την επιχειρησιακή μας αποτελεσματικότητα και τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη Μετα την τη λειτουργία των νέων μας αεροσκαφών, θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να απορροφήσουμε τις καθυστερήσεις και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες μας», σχολίασε ο κ. Sies.

Το Α220 διαθέτει μια μεγάλη και ήσυχη καμπίνα με τα πλέον φαρδιά οικονομικά καθίσματα και τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους για τις χειραποσκευές στην κατηγορία του. Παρουσιάζει επίσης εντυπωσιακή αποδοτικότητα καυσίμου με 25% μείωση της καύσης ανά θέση και 50% λιγότερο θόρυβο από την προηγούμενη γενιά αεροσκαφών. Το αεροσκάφος έχει επίσης περίπου 40% λιγότερες εκπομπές NOx από τα πρότυπα του κλάδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024