Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCLIA: «Τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν απαγορευθεί από το Άμστερνταμ»
Κρουαζιέρα

CLIA: «Τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν απαγορευθεί από το Άμστερνταμ»

Δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την κρουαζιέρα στο Άμστερνταμ, μετά το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου της 20ής Ιουλίου.

«Γνωρίζουμε τις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με το μέλλον της κρουαζιέρας στο Άμστερνταμ. Όπως έχει δηλώσει δημοσίως η Λιμενική Αρχή, τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν απαγορευθεί από το Άμστερνταμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). «Επιπλέον, το Λιμάνι και ο Επιβατικός Τερματικός Σταθμός του Άμστερνταμ έχουν ήδη δεσμευθεί να πραγματοποιήσουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λιμενικές υποδομές κρουαζιέρας και σε συστήματα ηλεκτροδότησης από την ξηρά, μακροπρόθεσμα. Συζητήσεις υπάρχουν και για τη μετεγκατάσταση του τερματικού σταθμού κρουαζιερόπλοιων εκτός του κέντρου της πόλης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2016 και συνεχίζονται ακόμη.

Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες Αρχές για να ικανοποιήσουμε τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις κοινότητες που επωφελούνται από τον τουρισμό κρουαζιέρας. Από τους περισσότερους από 21 εκατ. επισκέπτες που δέχεται το Άμστερνταμ κάθε χρόνο, περίπου το 1% φτάνει με κρουαζιερόπλοια, ενώ ο τουρισμός κρουαζιέρας συνεισφέρει στην πόλη περίπου 105 εκατ. ευρώ ετησίως».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023