Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΤο Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί έκταση 500.000 τ.μ. στην Κέρκυρα
Eκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 10 Απριλίου 2012

Το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί έκταση 500.000 τ.μ. στην Κέρκυρα

Πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, εταιρεία που ανήκει κατά ποσοστό 100% στο Ελληνικό Δημόσιο, αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, με σκοπό την αξιοποίηση ενός οικοπέδου, συνολικής επιφανείας 500.000 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στη θέση Αρταβάνη (Ερημίτης), περιοχή Αγ. Στεφάνου, της κτηματικής περιοχής, πρώην κοινότητας Συνιών και πρώην Δήμου Κασσωπαίων και νυν Δήμου Κερκυραίων της Νήσου και του Νομού Κερκύρας. Το ακίνητο ανήκει σήμερα κατά πλήρη κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Βρίσκονται, όμως, ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση του Ακινήτου στο Ταμείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011.

Το ακίνητο βρίσκεται στα βόρειο-ανατολικά παράλια της νήσου Κέρκυρας και σε μικρή απόσταση από την παράκτια επαρχιακή οδό που συνδέει την πόλη της Κέρκυρας με τον οικισμό της Κασσιώπης και απέχει 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η Κέρκυρα διαθέτει Διεθνές Αεροδρόμιο, από και προς το οποίο εκτελούνται πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και διεθνείς πτήσεις charter, ενώ κατά τους θερινούς μήνες εκτελούνται πτήσεις σε λοιπά νησιά του Ιονίου. Επίσης, διαθέτει λιμάνι με σύνδεση προς τους Παξούς και λοιπά νησιά του Ιονίου, καθώς και με την Πάτρα και (μέσω του υπό κατασκευή οδικού άξονα ΠΑΘΕ) με την Αθήνα και (μέσω Εγνατίας Οδού) με την Ηγουμενίτσα. Επίσης, το λιμάνι της Κέρκυρας συνδέεται και με τα λιμάνια του Μπάρι και του Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του ακινήτου, το εξαιρετικό φυσικό του κάλλος, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος της γύρω περιοχής, που τυγχάνει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, και συνεπώς την υψηλή προκύπτουσα αξία του, θα μπορούσε, ενδεικτικά, να αποτελέσει είτε υψηλού επιπέδου ακίνητο ιδιωτικής χρήσης και ανάπτυξης ή να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολυτελούς συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών, μονάδων –αναψυχής και τουρισμού.

Στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Όσοι προ-επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024