Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προς Ελλάδα
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με την Κυβερνήτη Ματβιένκο

Διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προς Ελλάδα

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αγία Πετρούπολη, συναντήθηκε με την Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κα Βαλεντίνη Ματβιένκο, με την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την σημερινή κατάσταση του τουρισμού, εκφράζοντας και οι δύο την ικανοποίηση τους, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αγία Πετρούπολη, συναντήθηκε με την Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κα Βαλεντίνη Ματβιένκο, με την οποία είχαν<...>την ευκαιρία να συζητήσουν την σημερινή κατάσταση του τουρισμού, εκφράζοντας και οι δύο την ικανοποίηση τους, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τη δημιουργία καινούργιων τουριστικών προϊόντων, τα οποία αφορούν ειδικά στην περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης.

“Ο αριθμός των τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προς την Ελλάδα, ο οποίος έφτασε τις 50.000 αυξάνεται διαρκώς. Η αύξηση των τουριστών από την Ελλάδα προς τη Αγία Πετρούπολη έφτασε το 33%. Συνεπώς, η από κοινού σύμβαση, η οποία έχει υπογραφεί, φέρνει θετικά αποτελέσματα, τα οποία παρατηρούμε σημέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η κα Ματβιένκο.

“Έχουμε κάθε λόγο” πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, “να πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας βρίσκονται ήδη σε καλύτερο επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια με πολιτική, διάλογο, αύξηση και διεύρυνση των οικονομικών μας σχέσεων, στοιχεία που αποτελούν τη βάση για περαιτέρω βελτίωση των διμερών μας σχέσεων. Ο τουρισμός, όσο κανένας άλλος τομέας, μας επιτρέπει να στεριώνουμε τις φιλικές μας σχέσεις και ενισχύει την αλληλοκατανόηση στις σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι απλοί άνθρωποι. Γνωρίζω πως οι Ρώσοι εκτιμούν πολύ την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες φέρονται με πολλή αγάπη στους Ρώσους τουρίστες και δημιουργούν ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. `Αλλωστε έχουμε κοινή θρησκεία, κοινές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες και αυτό ενισχύει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που διατρέχει τις σχέσεις των δύο λαών. Στην ίδια λογική και οι Έλληνες που έρχονται στην Αγία Πετρούπολη και τη Ρωσία αισθάνονται την ίδια ειλικρινή σχέση. Για εμάς, αυτό είναι το βασικό θεμέλιο για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκα στην Αγία Πετρούπολη, μια μοναδική πόλη με τουριστικό, ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Είμαι διπλά ευτυχής όμως, γιατί βρέθηκα κοντά σε μία αγαπημένη φίλη της Ελλάδος, στην κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, και είχα την χαρά και την τιμή να ανταλλάξω μαζί της αρκετές ενδιαφέρουσες εμπειρίες σε σχέση με τη σφυρηλάτηση των πολιτικών, οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ξεχωριστά μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Ελλάδος” δήλωσε από την ελληνική πλευρά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

“Είμαι βέβαιος ότι και μόνο η απόφασή μας για την ίδρυση γραφείου τουρισμού στην Αγία Πετρούπολη θα βοηθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την ευρύτερη περιοχή προς την Ελλάδα αλλά και παράλληλα, από την πλευρά μας, θα ενισχύσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την παρουσία του ελληνικού τουρισμού στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, θέτοντας υπό την αιγίδα μας τις «Ημέρες της Αγίας Πετρούπολης» στην Ελλάδα» κατέληξε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024