Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ World Travel Market 2005 καταρρίπτει ακόμα ένα ρεκόρ

Η World Travel Market 2005 καταρρίπτει ακόμα ένα ρεκόρ

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά θα είναι η φετινή World Travel Market, καθώς το 2005 είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που ο χώρος εκθετών της διευρύνεται πάνω από 4%. Συνολικά οι συμμετοχές είναι 5.194 και αποτελούνται από εθνικά τουριστικά γραφεία, οργανισμούς τουρισμού…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά θα είναι η φετινή World Travel Market, καθώς το 2005 είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά<...>που ο χώρος εκθετών της διευρύνεται πάνω από 4%. Συνολικά οι συμμετοχές είναι 5.194 και αποτελούνται από εθνικά τουριστικά γραφεία, οργανισμούς τουρισμού, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες, καθώς και τεχνολογικές εταιρίες από 202 χώρες και περιοχές. Να σημειωθεί ότι στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι 126 νέοι εκθέτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Fiona Jeffery, Groups Exhibition Director, “τις επόμενες τέσσερις ημέρες υπολογίζουμε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα θα ξεπεράσει τα 33 δισ. λίρες ανάμεσα στους επισκέπτες και τους έκθετες, καθώς και μεταξύ των εκθετών”. “Το μέγεθος της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυτήν την εβδομάδα” πρόσθεσε “αντανακλά την συνεχή ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας”.

“Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού”, συνέχισε 460 εκατ. διεθνείς αφίξεις τουριστών καταγράφηκαν τους πρώτους επτά μήνες του 2005 σε παγκόσμιο επίπεδο”. “Το γεγονός αυτό” κατέληξε “δηλώνει μια αύξηση των 25 περίπου εκατ. αφίξεων σε σχέση με το 2004 ή αύξηση της τάξης του 5,9%”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετέχουν στην έκθεση και εκθέτες, που απουσίαζαν για αρκετό χρονικό διάστημα από την έκθεση, όπως για παράδειγμα το Hong Kong Tourism Board, το Κολοράντο, κ.α., γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα την κ. Jeffery. Οι νέοι εκθέτες προέρχονται από την Αφρική, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στον ξενοδοχειακό κλάδο, με αφορμή άλλωστε και τον αριθμό ρεκόρ των ξενοδοχειακών εκθετών. Ειδικότερα, διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2005, για πρώτη φορά εκτενής συζήτηση με θέμα `Hotels 2005`, στην οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές. Συζητήσεις όμως θα γίνουν και για τα αεροπορικά θέματα.

Η φετινή όμως World Travel Market έχει και άλλες καινοτομίες, καθώς για πρώτη φορά ο νέος Personal Event Planner θα κατευθύνει τους επισκέπτες στους εκθέτες που ταιριάζουν στις γεωγραφικές ανάγκες και στους τομείς ενδιαφέροντος τους, ενώ σε αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου των Υπουργείων Τουρισμού προς την World Travel Market και της συνεισφοράς τους στην τουριστική βιομηχανία καθ` όλη την διάρκεια του έτους, η World Travel Market διοργανώνει για πρώτη φορά ένα Πρόγραμμα Υπουργών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024