Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρελθόν τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία για την πόλη του Λονδίνου

Παρελθόν τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία για την πόλη του Λονδίνου

Παρελθόν αποτελούν από την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2005, τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία (Routemaster), που θεωρούνταν σήμα – κατατεθένγια την πόλη του Λονδίνου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους τουρίστες, αλλά και […]

Παρελθόν αποτελούν από την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2005, τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία (Routemaster), που θεωρούνταν σήμα – κατατεθέν<...>για την πόλη του Λονδίνου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους τουρίστες, αλλά και στους Λονδρέζους, καθώς είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής που τους έδιναν οι κατασκευαστές τους και θεωρούνταν πλέον πανάκριβες αντίκες. Να σημειωθεί ότι η σταδιακή απόσυρση τους από την κυκλοφορία είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του `80.

Δημοσιογράφοι, θαυμαστές των διώροφων λεωφορείων, αλλά και τουρίστες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στις άκρες των δρόμων για να δουν το τελευταίο Routemaster, το νούμερο 159, να εκτελεί το τελευταίο του δρομολόγιο από την Oxford Street στο αμαξοστάσιο του Brixton, στο νότιο Λονδίνο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Το λεωφορείο, στο τελευταίο του αυτό δρομολόγιο συνοδευόταν από αστυνομικούς, αλλά και πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί και έτρεχε στο πλάι του για να το δει για τελευταία φορά.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι τα διώροφα λεωφορεία δεν θα εξαφανιστούν εντελώς από τη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς ελάχιστα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν δρομολόγια στο ιστορικό κέντρο του Λονδίνου γι` αυτούς που δεν μπορούν να τα αποχωριστούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024