Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη πήραν το βρετανικό 'ΟΚ' ως ασφαλείς προορισμοί
Ταξιδιωτική οδηγία

Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη πήραν το βρετανικό 'ΟΚ' ως ασφαλείς προορισμοί

Το Foreign Office δεν αποτρέπει πλέον όλα τα ταξίδια (πλην των αναγκαίων) για την Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων των Αζορών), για τις Κανάριες Νήσους και για τα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη, καθώς και για το Γιβραλτάρ, τη Μάλτα και το Ισραήλ.

Σε ένα μήνυμα για το ποιες χώρες μπορούν να μπουν στην “πράσινη λίστα” για ασφαλή ταξίδια, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε τις οδηγίες του, καταργώντας τις προειδοποιήσεις σε διάφορους προορισμούς διακοπών.

Πιο συγκεκριμένα, το Foreign Office δεν αποτρέπει πλέον όλα τα ταξίδια (πλην των αναγκαίων) για την Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων των Αζορών), για τις Κανάριες Νήσους και για τα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη, καθώς και για το Γιβραλτάρ, τη Μάλτα και το Ισραήλ.

Δεν περιλαμβάνει άλλα μέρη της Ισπανίας ή της Ελλάδας που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη “μαύρη λίστα” για μη απαραίτητα ταξίδια από το FCDO (UK Foreign, Commonwealth and Development Office). Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ακόμη ότι αυτοί οι προορισμοί θα μπουν στην τελική “πράσινη” λίστα ασφαλών χωρών χαμηλού κινδύνου.. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ακόμη ότι αυτοί οι προορισμοί θα μπουν στην τελική “πράσινη” λίστα ασφαλών χωρών χαμηλού κινδύνου.

Οι αλλαγές που έγιναν βασίζονται στους “τρέχοντες κινδύνους λόγω COVID-19” και στη διάδοση των εμβολιασμών.

Τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό εξακολουθούν να απαγορεύονται για τους Βρετανούς έως τις 17 Μαΐου και η κυβέρνηση ης χώρας αναμένεται να ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα ποιοι προορισμοί βρίσκονται στην “πράσινη λίστα”.

Η Ελλάδα στις πρώτες υποψήφιες χώρες της ΕΕ για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανέφερε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές. Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου με στόχο να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.

Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος ανήκει στο δεύτερο γκρουπ που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024