Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε νέες βάσεις η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Ουκρανίας
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Σε νέες βάσεις η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Ουκρανίας

Μία “εξαιρετικά χρήσιμη και γόνιμη συνάντηση” με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα είχε χτες στο γραφείο του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην τουριστική συνεργασία των δύο χωρών…

Μία “εξαιρετικά χρήσιμη και γόνιμη συνάντηση” με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα είχε χτες στο γραφείο του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα<...>που αφορούν στην τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μεταξύ των θεμάτων ήταν το ζήτημα λειτουργίας γραφείου τουρισμού στην Ουκρανία. “Η Ουκρανία” επεσήμανε “είναι μια πολύ σημαντική αναδυόμενη αγορά, όπως άλλωστε και η Ρωσία, αλλά δυστυχώς δεν έχει ακόμα δικό της γραφείο ΕΟΤ. Έτσι, χρησιμοποιούμε τον ΕΟΤ Ρωσίας για ζητήματα που αφορούν και την Ουκρανία, γεγονός το οποίο συχνά δημιουργεί προβλήματα και δυσχεραίνει την τουριστική συνεργασία μας. Είναι, λοιπόν, επιδίωξή μας να ανοίξει γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και να προχωρήσει η συνεργασία μας με την Ουκρανική ηγεσία, διότι πρόκειται για μια αγορά η οποία αναπτύσσεται διαρκώς”.

Παράλληλα, ο Ουκρανός Πρέσβης μετέφερε την πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης να αποκτήσουμε ενεργή παρουσία στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις – από όπου μέχρι στιγμής η χώρα μας απουσιάζει – και αυτή η παρουσία αποφασίστηκε να ενισχυθεί με την επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου εκεί.

Τρίτον, αποφασίστηκε να προχωρήσει η υπογραφή πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας σε ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ επί τάπητος τέθηκε τέλος και το θέμα της βίζας, για το οποίο εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, αλλά και η θέληση να αντιμετωπίζονται οι Ουκρανοί, όπως οι Ρώσοι. “Εμείς, λοιπόν”, ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος “δεσμευτήκαμε από την πλευρά μας να θέσουμε το ζήτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών και να προχωρήσουμε σε εντατικότερη τουριστική συνεργασία με περιθώρια περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024