Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτενότερη η τουριστική σχέση Αθήνας – Λονδίνου
Επαφές Α. Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο του Λονδίνου και την Hellenic Bankers Association

Στενότερη η τουριστική σχέση Αθήνας – Λονδίνου

Συνάντηση με το δήμαρχο του Λονδίνου κ. Boris Johnson είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του…

Συνάντηση με το δήμαρχο του Λονδίνου κ. Boris Johnson είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο<...> πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο. “Ο δήμαρχος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει για το πώς ωφεληθήκαμε σε τουριστικό και πολιτισμικό επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ποια είναι η σημερινή μας εμπειρία και πώς μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στο Λονδίνο που, με πυρετώδεις ρυθμούς, προετοιμάζεται για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες”, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. “Με το δήμαρχο μας ενώνουν, όχι μόνο κοινές πολιτικές αναζητήσεις, αλλά, κυρίως, αναζητήσεις που αφορούν στο πως μπορούμε να κουμπώσουμε την ανάπτυξη του τουρισμού με την ανάπτυξη της οικολογικής και `πράσινης` συνείδησης. Σε αυτό το σημείο, είχα τη δυνατότητα να του πω για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να καταδείξουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη μιας χώρας, αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη μίας χώρας είναι απόλυτα συμβατή με την έννοια της οικολογικής και πράσινης συνείδησης. Και, κυρίως, ότι εμείς έχουμε, ήδη, προχωρήσει στην δημιουργία νέων προϊόντων οικολογικής συνείδησης, όπως οι οικολογικές μαρίνες, τα οικολογικά κάμπινγκ και τα οικολογικά ξενοδοχεία. Και το ενδιαφέρον του αφορούσε σε αυτό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα δήμαρχο που χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να έρχεται στην δουλειά του και εμείς επιχειρούμε να δώσουμε αυτό το παράδειγμα και στη δική μας χώρα. Μην ξεχνάτε ότι το σύνθημά μας είναι `σκεφτόμαστε την Ελλάδα, άρα σκεφτόμαστε πράσινα`. Μέσα, λοιπόν, σε αυτήν την ανταλλαγή απόψεων θα επισκεφτεί την Ελλάδα και θα έχουμε την δυνατότητα να τα πούμε αναλυτικότερα. Εξάλλου, υπάρχουν και θέματα τουριστικής συνεργασίας. Το Λονδίνο είναι ένας πόλος έλξης για πάρα πολλούς Έλληνες και, αντίστοιχα, τροφοδοτεί με πάρα πολλούς επισκέπτες και την Ελλάδα και την Αθήνα. Γι`αυτό, ακριβώς, συμφωνήσαμε αυτήν την τουριστική σχέση να την κάνουμε, όσο το δυνατόν, πιο στενή. Και, μάλιστα, ο χώρος του πράσινου τουρισμού και της δημιουργίας τέτοιων προϊόντων με μεγάλη εισοδηματική ελαστικότητα, είναι ένας χώρος μέσα από τον οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε πυλώνες και συνέργειες δράσεων”.

Ακόμη, ο υπουργός συναντήθηκε με μέλη της “Hellenic Bankers Association”. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: “Είχα την ευκαιρία, σήμερα, να έχω μια ιδιαίτερα χρήσιμη και ουσιαστική συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων στελεχών του τραπεζικού κλάδου, εδώ, στο Λονδίνο για ζητήματα που αφορούν στην πορεία του ελληνικού τουρισμού και στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας. Ανάμεσα σε αυτά τονίστηκε η μεγάλη συμβολή του τουριστικού κλάδου στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ κυρίαρχο θέμα της συνάντησής μας ήταν οι τάσεις που διαμορφώνονται ως αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στον τομέα του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά στις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η βρετανική αγορά, τονίστηκε ότι η τάση είναι να `κόβονται` οι μακρινοί εξωτικοί προορισμοί και οι διακοπές του Σαββατοκύριακου σε κοντινούς προορισμούς, διάρκειας πτήσης μέχρι 45 λεπτών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ιδιαίτερη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας στο Λονδίνο, ως τουριστικός προορισμός, και συζητήσαμε το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων για να επενδύσουν στη χώρα μας, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα θετικό. Οι Έλληνες νέοι, που συνάντησα σήμερα, διαπρέποντας στον τραπεζικό κλάδο και στα μεγάλα κέντρα των οικονομικών αποφάσεων, αποτελούν καθημερινά τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε τη συμβολή τους, έτσι ώστε μέσω της συνεργασίας που έχουν με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και τους μεγάλους `tour operators` να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν στην υψίστης σημασίας για μας βρετανική αγορά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024