Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Γαλλία

Σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Γαλλία

Επιβατική αμαξοστοιχία από το Λουξεμβούργο με κατεύθυνση τη γαλλική πόλη Νανσί συγκρούστηκε χτες μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταναπό την Τιονβίλ στο Λουξεμβούργο κοντά στο σταθμό του Zoufftgen, στην περιοχή […]

Επιβατική αμαξοστοιχία από το Λουξεμβούργο με κατεύθυνση τη γαλλική πόλη Νανσί συγκρούστηκε χτες μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν<...>από την Τιονβίλ στο Λουξεμβούργο κοντά στο σταθμό του Zoufftgen, στην περιοχή της Moselle, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 επιβάτες και οι 2 οδηγοί των αμαξοστοιχιών, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε στους 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή εξαιτίας εργασιών συντήρησης στην παρακείμενη γραμμή. «Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά σε ένα εργοτάξιο. Λόγω των εργασιών βρισκόταν σε λειτουργία μία μόνο γραμμή και η κυκλοφορία εναλλασσόταν. Για λόγους που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα δύο τρένα συγκρούσθηκαν μετωπικά» δήλωσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται ότι στο τόπο της σύγκρουσης μετέβη άμεσα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός, κ. Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο οποίος όταν έγινε γνωστή η είδηση του δυστυχήματος ταξίδευε αεροπορικώς για την γαλλική Καραϊβική και αποφάσισε να επιστρέψει, προκειμένου να επισκεφτεί τη περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024