Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Piemonte καλεί τους Έλληνες να το επισκεφθούν

Το Piemonte καλεί τους Έλληνες να το επισκεφθούν

Όχι μόνο ΦΙΑΤ και Γιουβέντους: Το Τορίνο και η περιφέρειά του, το Piemonte, ανοίγουν τις πόρτες τους στην Αθήνα προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας μέσα από τις γεύσεις, το άρωμα, […]

Όχι μόνο ΦΙΑΤ και Γιουβέντους: Το Τορίνο και η περιφέρειά του, το Piemonte, ανοίγουν τις πόρτες τους<...> στην Αθήνα προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας μέσα από τις γεύσεις, το άρωμα, τις αξίες, τις παραδόσεις και το μόχθο τη δικής τους γης. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας έγινε εχθές στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στο μεγάλο Gala της ελληνο-ιταλικής φιλίας που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ στο ευρύτερο αθηναϊκό κοινό την Παρασκευή και το Σάββατο τα εστιατόρια του ξενοδοχείου θα προσφέρουν σπεσιαλιτέ από την περιοχή.

Η πρωτοβουλία γνωριμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Piemonte με την Αθήνα εντάσσεται σε μία νέα ιδέα που υλοποιείται μέσω του προγράμματος “Piemonte Internazionale” με χρηματοδότηση της ΕΕ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές χώρες και θα ολοκληρωθεί το 2006, όταν το Τορίνο θα αναλάβει την διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι και ο κοινός παρονομαστής που ενώνει ιδιαίτερα τις δύο χώρες, Ιταλία και Ελλάδα, οι οποίες πέρα από την αλληλουχία των πολιτιστικών επιρροών ανά τους αιώνες βρίσκονται σήμερα να βιώνουν την αλληλουχία των σημαντικότερων γεγονότων, όπως η προεδρία στην ΕΕ και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε και ο επίσημος εκπρόσωπος και διευθυντής επικοινωνίας της Περιφέρειας Piemonte, Δρ. Roberto Salvio στην παρουσίαση του προγράμματος και της πλούσιας περιφέρειας του ιταλικού βορρά.

Η περιφέρεια του Piemonte με πρωτεύουσα το Τορίνο είναι μία περιοχή σχεδόν άγνωστη στο ευρύτερο ελληνικό κοινό. Ωστόσο είναι ένα υπολογίσιμο κομμάτι της παραγωγικής Ιταλίας αφού παράγει το 11% των ιταλικών εξαγωγών με το 60% της παραγωγής του να προορίζεται στις χώρες της ΕΕ και την Ελλάδα, όπως τόνισε ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Francesco Capecchi. Σημαντικοί είναι και οι ιστορικοί δεσμοί που συνέδεαν την περιοχή αυτή με την χώρα μας και βρίσκουν την ενσάρκωσή τους στο όνομα του Santorre di Santorosa που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας το 1821, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Αλλά αν το χθες, η ιστορία, οι κοινές καταβολές και πολιτιστικές αξίες μας συνδέουν, το σήμερα διεκδικεί την δική του σύσφιξη της φιλίας και των εμπορικών σχέσεων. Και το Τορίνο μαζί με ολόκληρη την περιφέρειά του έχουν να προσφέρουν και διεκδικούν μεγαλύτερη επαφή με την Ελλάδα και τον κόσμο. Έχουν να προσφέρουν τον ανεκτίμητο πλούτο μιας παράδοσης που ακόμη διατηρείται και προστατεύεται ευλαβικά, αλλά και τα επιτεύγματα μιας δραστήριας και σε εγρήγορση οικονομίας που ρέει με τον ρυθμό της εποχής. Το σλόγκαν των Πιεμοντέζων, όπως επισήμανε ο κ. Salvio, είναι “Piemonte: Γη του μέλλοντος” και οι Πιεμοντέζοι φαίνεται ότι δράττουν το μέλλον τους μέσα από απλά εργαλεία, όπως είναι αυτό της γνώσης, της γεύσης, της φιλίας που προσφέρουν οι ίδιοι στον υπόλοιπο κόσμο χτυπώντας την πόρτα του.

Το Piemonte, παράλληλα με την βιομηχανική του ανάπτυξη στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έπαψε ποτέ να είναι μία γεωργική-κτηνοτροφική περιοχή με βασική παραγωγή αυτή του ρυζιού και καλαμποκιού αφενός και την εκτροφή χοίρων και βοοειδών αφετέρου. Τα σπαγγέτι του Piemonte είναι το ριζότο και η πολέντα, αλλά και η μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά: Η διατροφή των φτωχών που σήμερα ανάγεται σε τέχνη και σε έναν άκρατα βιομηχανοποιημένο κόσμο διεκδικεί την ποιότητα σαν αξία για τη ζωή και το μέλλον της. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η περιοχή αυτή της Β. Ιταλίας, όπως τόνισε ο κ. Salvio, δίνει μάχη στην ΕΕ κατά των μεταλλαγμένων προϊόντων.

“Το Piemonte έχει τα πάντα εκτός από θάλασσα”, είπε ο κ. Salvio απαριθμώντας τα προικιά της περιοχής αυτής που είναι από τις πιο πλούσιες της Ιταλίας. Εκτός από τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία που ξεπέρασε σήμερα την κρίση των τελευταίων ετών χωρίς να αφήσει στους δρόμους χιλιάδες ανέργους, το Piemonte έχει τώρα να επιδείξει διάφορους τομείς κερδοφόρων δραστηριοτήτων στον επιχειρηματικό τομέα: Κλωστοϋφαντουργία υψηλών απαιτήσεων, προηγμένη τεχνολογία της πληροφορίας, υψηλές υπηρεσίες κυρίως στον τομέα του τουρισμού είναι δραστηριότητες που αναπτύσσονται και διευρύνονται μέσω των εξαγωγών σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Το Piemonte στοχεύει στην ποιότητα και αυτό διεκδικεί. “Δεν στοχεύουμε στον μαζικό τουρισμό αλλά στην ποιότητα και στον πολιτισμό” είπε ο κ. Salvio εξηγώντας ότι το τελευταίο διάστημα και εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006 στο Τορίνο άρχισαν να δρομολογούνται πολλά έργα τόσο ως προς την ξενοδοχειακή υποδομή, όσο και σε επίπεδο οδικών αξόνων. Παλάτια της τέως βασιλικής οικογένειας των Savoia αλλά και κάστρα των περασμένων αιώνων είναι υποδομές πολύτιμες που μόνο με ποιότητα υψηλού επιπέδου μπορούν να συμβαδίσουν. Και η οργάνωση, όπως αποδεικνύεται σήμερα στην Αθήνα, δεν φαίνεται να δημιουργεί έλλειμμα στον πλούτο της περιοχής αφού αντιθέτως η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας του ιταλικού βορρά και το πρόγραμμα “Piemonte Internazionale” μόνο ως πρότυπο για εμάς και για άλλες χώρες μπορούν να εκληφθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024