Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒρετανή τουρίστρια ξέμεινε στην Τουρκία εξαιτίας ιατρικού λογαριασμού

Βρετανή τουρίστρια ξέμεινε στην Τουρκία εξαιτίας ιατρικού λογαριασμού

Mία Βρετανή τουρίστρια κρατήθηκε στη Τουρκίας, καθώς δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό της σε Τουρκικό νοσοκομείο, ύψους 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, Η 18χρονη Sarah […]

Mία Βρετανή τουρίστρια κρατήθηκε στη Τουρκίας, καθώς δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό της σε Τουρκικό νοσοκομείο, ύψους<...> 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων,

Η 18χρονη Sarah Webster, έπεσε από μπαλκόνι στην περιοχή Μαρμάρι της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να σπάσει πολλά κόκαλα του σώματος της, τους αστραγάλους της και το κρανίο της.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κοπέλα είχε φροντίσει να προμηθευτεί το έντυπο Ε111, το οποίο επιτρέπει δωρεάν ιατρική περίθαλψη στις χώρες της Ευρώπης, αλλά η Τουρκία τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν ανήκει στις χώρες – μέλη της Ευρώπης. Η κ. Webster δήλωσε παρόλα αυτά ότι “η αρμόδια δημόσια υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας έκδωσε το έντυπο, παρόλο που είχε δηλώσει ξεκάθαρα το τόπο προορισμού της”.

Η κοπέλα ανακάλυψε ότι δεν ήταν έγκυρο το έντυπο στην Τουρκία, όταν πήγε στο νοσοκομείο και της είπαν και ότι τα έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν από την ασφάλεια γενικώς, γιατί είχε πιει πριν το ατύχημα.

Η αδερφή της ανέφερε ότι “η Sarah νόμιζε ότι θα μπορούσε να έχει ιατρική περίθαλψη, εξασφαλισμένη από το έντυπο Ε111”. Ενώ πρόσθεσε ότι “καταλαβαίνω την σημείωση των ασφαλιστικών εταιριών ότι δεν καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας σε νοσοκομείο, αν το άτομο έχει πριν το ατύχημα καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, αλλά κάτι τέτοιο είναι αρκετά σκληρό, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν ένα ποτό στις διακοπές τους”.

Ενώ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας τόνισε ότι “οι ταξιδιώτες στη Τουρκία θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν καλύπτονται από τις δεσμεύσεις του εντύπου Ε111. Ακόμα, πρέπει να υπενθυμιστεί σε όλους τους μελλοντικούς ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να φροντίζουν να εξασφαλίζουν τη σωστή ιατρική τους περίθαλψη, όταν αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό”.

Η κ. Webster, που δηλώνει δεινή ακροβάτρια, τώρα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει το άλογο της, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της στο νοσοκομείο της Τουρκίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024