Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπηρεσία προπαγάνδας στην Ιταλία προς ενίσχυση του τουρισμού
Βομβαρδισμός των διεθνών ΜΜΕ με αληθινές θετικές ειδήσεις

Υπηρεσία προπαγάνδας στην Ιταλία προς ενίσχυση του τουρισμού

Η Ιταλία ανήγγειλε τη δημιουργία ενός επίσημου σώματος που θα διαμορφώνει την εικόνα της Ιταλίας προς ενίσχυση του τουρισμού. Η νέα κυβερνητική υπηρεσία θα είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση καλών […]

Η Ιταλία ανήγγειλε τη δημιουργία ενός επίσημου σώματος που θα διαμορφώνει την εικόνα της Ιταλίας προς ενίσχυση του τουρισμού<...>. Η νέα κυβερνητική υπηρεσία θα είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση καλών ειδήσεων που αφορούν τη χώρα. Είναι απαραίτητη -όπως λέει η κυβέρνηση- για εμπορικούς λόγους. Η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει τη βροχή αρνητικών ειδήσεων, προερχόμενων από το εξωτερικό, για τον Silvio Berlusconi και την πολιτική του διότι αυτές βλάπτουν τις ιταλικές επιχειρήσεις. Ο τουρισμός υποφέρει από τις συνεχείς επιθέσεις του Τύπου και ταχεία δράση απαιτείται προκειμένου να σταματήσουν οι ξένοι να εγκαταλείπουν την Ιταλία ως προορισμό διακοπών.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Guardian”, ως τουριστικό ζήτημα, ήταν αρμοδιότητα της υπουργού Τουρισμού, Michela Vittoria Brambilla, να συγκροτήσει μια νέα δύναμη, που θα απαρτίζεται από νέους δημοσιογράφους και ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας με δύο καθήκοντα: να ελέγχουν τον ξένο Τύπο σε όλον τον κόσμο, από την Ιαπωνία έως το Περού και να “βομβαρδίζουν” αυτά τα ΜΜΕ με αληθινές θετικές ειδήσεις. Αυτή είναι η μορφή της νέας υπηρεσίας καταπολέμησης της δυσφήμισης, που κάποιοι κακόβουλοι θα ονόμαζαν γραφείο προπαγάνδας και που θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο μήνα. Ακόμη κι αν μοιάζει με προπαγάνδα, η υπουργός Τουρισμού επιμένει ότι δεν είναι. “Δεν πρόκειται για κυβερνητικό τελεσίγραφο. Λέμε αυτά που συμβαίνουν. Μπορεί επίσης να δώσουμε έμφαση σε ορισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, εάν κριθεί κατάλληλο. Αλλά πρωτίστως, επιτρέπουμε στον κόσμο να ενημερώνεται για την πραγματική και τολμηρή Ιταλία – την Ιταλία των επιχειρήσεων, της τέχνης, των πολιτιστικών γεγονότων και των προϊόντων μας”. Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ειδικό τμήμα εντός της υπηρεσίας που θα παρέχει άρθρα του Τύπου και υλικό για το Internet.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024